In 180 woorden

Young Leaders laten van zich horen

In de Delftse wijk Voorhof wonen veel jongeren bij wie de kansen niet als vanzelf komen aanwaaien. De organisatie Youth for Christ daagt tieners uit om als Young Leaders zelf de regie te pakken en mooie plannen op te zetten voor de wijk.    

De Young Leaders ontvingen een certificaat uit handen van Joëlle Gooijer, wethouder Jeugd, Ouderen en Armoede in Delft.

Een watertappunt op het sportveldje, het plaatsen hiervan vieren met een voetbalcompetitie en een barbecue én een inzamelingsactie houden voor een waterproject elders op de wereld. Het zijn de concrete ideeën voor de buurt die een groep Delftse tieners presenteerde als afsluiting van het trainingsprogramma Young Leaders: een beproefde methodiek die jong leiderschap stimuleert onder buurtjeugd in kwetsbare wijken.

Fonds 1818 steunt het Young Leaders-project. Onze adviseur Vanessa Verhoeven was aanwezig bij de presentatie in The Mall Delft, een huiskamer voor kinderen en jongeren. “De groep gaf een prachtige presentatie. Wie hiervoor ook zeker moeten worden geprezen, zijn de jongerenwerkers die zich vol energie inzetten om de jongeren te enthousiasmeren om mee te werken en te stimuleren en begeleiden in dit traject. Na de presentatie volgden er leuke en mooie gesprekken over groepsdruk, toekomstdromen en wensen voor de wijk.”

Ook op andere plekken in ons werkgebied zijn er jongeren die het verschil maken in hun buurt. Lees bijvoorbeeld ons gesprek met Achraf Abba van Stagehuis Schilderswijk

In 180 woorden

Kort maar krachtig: soms zijn er maar weinig woorden nodig om de noodzaak, invloed of waarde van een initiatief over te brengen. 180 woorden in dit geval.

Wij werken met negen aandachtsgebieden. Dit project valt onder:  

Educatie