In gesprek met...

Adeline: Zonder vrijwilligers geen sterke samenleving

Vrijwilliger Adeline gaat elke vrijdagmiddag naar stadsontmoetingsplek de Jessehof in Delft om iedereen die er komt een thuisgevoel en luisterend oor te geven. “Soms zie ik mensen binnenkomen die niet zo blij zijn en als ze uiteindelijk naar mij toekomen voor een praatje en ik zie dat ze wat opgelucht zijn, dan is mijn middag geslaagd!”

Adeline vertelt over haar vrijwilligerswerk bij Jessehof in Delft

Iedereen is welkom bij de Jessehof voor een praatje, een soepje, een spelletje biljart of gewoon een kopje koffie of thee. Fonds 1818 steunt sommige activiteiten van de Jessehof, zoals de 'Inflatiemaaltijden' en 'Weerbaarheidstrainingen'. Zonder de belangeloze inzet van vrijwilligers zou het grootste deel van de projecten die Fonds 1818 steunt niet van de grond komen. In het bijzonder bedanken we vrijwilliger Adeline voor haar inzet en energie!

Bekijk hieronder de mini docuvideo over Adeline.

Bij wijze van serie maakten we eerder een videoportret over Dolphe Pierie, kunstenaar en bezoeker aan de Jessehof. Bekijk hier de video over hem.

In gesprek met...

Geen Fonds 1818 zonder de mensen die vol energie en vaak belangeloos de handen uit de mouwen steken om de samenleving beter te maken. In deze video kom je meer te weten over deze drijvende krachten achter gesteunde projecten. 

Wij werken met tien aandachtsgebieden. Dit project valt onder:

Vrijwilligerswerk