Video

"Het zou dodelijk zijn als het Jessehof er niet was"

Kunstenaar Dolphe Pierie vertelt hoe zijn leven veranderde toen hij geïntroduceerd werd aan stadsontmoetingsplek Jessehof in Delft en waarom hij er al jaren graag komt. De Jessehof wordt gesteund door Fonds 1818.

Kunstenaar Dolphe Pierie vertelt hoe zijn leven veranderde toen hij geïntroduceerd werd aan stadsontmoetingsplek Jessehof in Delft en waarom hij er al jaren graag komt.

Als we willen vertellen voor wie Fonds 1818 er is, zouden we dat kunnen doen met beleidstermen, kernwaarden en donatiecriteria. Maar een puur portret van de personen om wie het draait – de deelnemers aan en vrijwilligers rond de projecten die Fonds 1818 steunt -, zegt veel meer. Een van die personen is Dolphe Pierie, vaste bezoeker van de stadsontmoetingsplek Jessehof in Delft.

Maak kennis met Dolphe, bekijk hieronder het korte videoportret over hem.

Bij wijze van serie maakten we ook een portret over Adeline, vrijwilliger bij de Jessehof. Bekijk hier de video over haar.

In gesprek met...

Geen Fonds 1818 zonder de mensen die vol energie en vaak belangeloos de handen uit de mouwen steken om de samenleving beter te maken. In deze video kom je meer te weten over deze drijvende krachten achter gesteunde projecten. 

Wij werken met tien aandachtsgebieden. Dit project valt onder:

Welzijn