Speeltuinvereniging Ons Eiland: dé plek om elkaar te treffen

Speeltuinvereniging Ons Eiland ligt in de Leidse Zeeheldenbuurt, een gemengde buurt waar saamhorigheid nog moet groeien. In saamhorige wijken is er meer onderling begrip en tolerantie. Daarom organiseert de vereniging het hele jaar door leuke activiteiten voor alle buurtbewoners, maar met name voor kinderen. Zoals levend Stratego, mashmellows roosteren, vliegertje maken en gigabellen blazen. Fonds 1818 gaf een donatie om het speeltuingebouw voor nog langere tijd bruikbaar te maken.

Speeltuingebouw Ons Eiland in Leiden heeft nieuwe kozijnen met zonwerend glas

Het vroegere buurthuis en het huidige speeltuingebouw in deze wijk spelen een centrale rol in de verbinding van verschillende groepen bewoners. Door de sluiting van het buurthuis een aantal jaren geleden door de gemeente Leiden, is het gebouw van de speeltuinvereniging Ons Eiland dé plek geworden waar de verschillende groepen elkaar treffen.

“Door verschillende groepen met elkaar in contact te laten komen ontstaat er meer wederzijds begrip en oog voor elkaar. Dit is goed voor het ‘wij-gevoel’ van de buurt.” – Anne van der Hoeven, penningmeester speeltuinvereniging Ons Eiland.

Fonds 1818 gaf een donatie om het speeltuingebouw voor nog langere tijd bruikbaar te maken. Met dit geld kan de vereniging de volgende investeringen doen: de entree geschikt maken voor mindervaliden, de nieuwe keuken inrichten voor kookworkshops en buurtlunches, een akoestisch platfond en zonwerende ramen installeren, kastenwanden plaatsen om ruimtes van elkaar te kunnen scheiden bij gelijktijdige activiteiten.

Kan jouw buurtontmoetingsplek ook een opknapbeurt gebruiken? Of wil je investeren in energiebesparing? Fonds 1818 helpt je graag met een tijdelijke donatieregeling voor buurtontmoetingsplekken! Ga naar het speciale aanvraagformulier.