Voor organisaties

Stichtingen en verenigingen kunnen bij Fonds 1818 een donatie aanvragen voor hun maatschappelijke project.

Benieuwd of je bij Fonds 1818 aan het juiste adres bent?

In vijf stappen weet je of jullie project voldoet aan de basisvoorwaarden van Fonds 1818. Als dat het geval is, kun je een donatieaanvraag indienen en/of je aanmelden voor een training.

Let op: deze quickscan zegt alleen of jullie project geschikt is om een donatie aan te vragen óf dat je je aan kunt melden voor een training. Het geeft geen garantie tot een donatie of deelname. Aan de uitkomst kun je geen rechten ontlenen.

Start de quickscan
Stap 1 van 5

Is jouw organisatie gevestigd in onze regio en richt je je met het project op inwoners van deze gemeenten?

Onze regio bestaat uit de gemeenten:

 • Delft
 • Den Haag
 • Hillegom
 • Katwijk
 • Leiden
 • Leiderdorp
 • Leidschendam-Voorburg
 • Lisse
 • Midden-Delfland
 • Noordwijk
 • Oegstgeest
 • Pijnacker-Nootdorp
 • Rijswijk
 • Teylingen
 • Voorschoten
 • Wassenaar
 • Westland
 • Zoetermeer
 • Zoeterwoude
Ja
Ga verder met stap 2
Nee
Alle projecten die wij steunen helpen en verbinden inwoners van onze regio. Ook de aanvragers zijn in onze regio gevestigd. Uitzonderingen maken we voor landelijke organisaties met een uniek plan dat zij met samenwerkingspartners in onze regio opzetten. Je kunt helaas geen donatie aanvragen of training volgen bij Fonds 1818.
Stap 2 van 5

Sluit je project aan bij (een aantal van) de doelen van Fonds 1818?

Fonds 1818 steunt projecten met een maatschappelijk doel. Hieronder verstaan wij projecten die kwetsbare mensen structureel vooruit helpen, die gelijke kansen bevorderen, die mensen blijvend met elkaar verbinden en die de leefbaarheid in een buurt verbeteren. In alle gevallen is de inzet van vrijwilligers van groot belang.

Ja
Ga verder met stap 3
Nee
Helaas kun je geen donatie aanvragen of training volgen bij Fonds 1818. Wil je meer uitleg over de maatschappelijke waarde van projecten die wij ondersteunen? Ga dan naar de pagina Over Fonds 1818.
Stap 3 van 5

Streef je met je project een politiek of religieus doel na?

Hieronder verstaan wij inspanningen gericht op het werven van politieke stemmen of gelovigen.

Ja
Iedereen zou zich in het leven optimaal moeten kunnen ontwikkelen, ongeacht je geloof of politieke voorkeur. Wij steunen daarom geen projecten die een politiek of religieus doel hebben. Je kunt helaas geen donatie aanvragen of training volgen bij Fonds 1818.
Nee
Ga verder met stap 5
Stap 4 van 5

Zoek je financiële steun voor één specifiek persoon of een gezin?

Onze grote aandacht gaat uit naar het structureel vooruithelpen van groepen mensen die moeite hebben om zich goed staande te houden in de samenleving en die een duwtje in de rug kunnen gebruiken.

Ja
Fonds 1818 geeft geen steun aan individuele personen of gezinnen. Je kunt helaas geen donatie aanvragen of training volgen bij Fonds 1818.
Nee
Ga verder met stap 6
Stap 5 van 5

Start je project binnen zes weken of is het al van start gegaan?

We hebben tijd nodig om je aanvraag te behandelen.

Ja
Wij steunen geen projecten die al zijn gestart of binnen zes weken van start gaan. Je kunt helaas geen donatie aanvragen bij Fonds 1818 voor dit project.
Nee
Ga verder naar de conclusie
Quickscan afgerond

Je bent bij Fonds 1818 aan het juiste adres!

We kijken uit naar je donatieaanvraag en/of aanmelding om deel te nemen aan een training.

Aanvraag indienen Aanmelden voor training

Let op

De uitkomst van deze quickscan geeft alleen aan of jouw project voldoet aan de basisvoorwaarden van Fonds 1818. Aan dit resultaat kun je geen rechten ontlenen.

Fonds 1818 steunt maatschappelijke projecten van stichtingen en verenigingen zonder winstoogmerk. Hoewel de projecten in thema, omvang en kosten sterk van elkaar kunnen verschillen, vinden onze aanvragers elkaar in hun streven naar een betere samenleving. Een samenleving waarin we kwetsbare mensen helpen, iedereen gelijke kansen krijgt, we verbindingen met elkaar aangaan en we oog hebben voor het groen om ons heen. In de projecten die we steunen is de rol van de vrijwilliger onmisbaar. Geen sterke samenleving zonder de belangeloze inzet van bevlogen mensen.

Binnen welk aandachtsgebied je als organisatie ook actief bent, voor ons staat het sociaal-maatschappelijke doel dat je met je ingediende plan nastreeft voorop.

Ben je aan het juiste adres? 

Nog voordat je een aanvraag indient, hebben we een eerste belangrijke vraag: voldoet het plan van jouw organisatie aan onze voorwaarden? De snelste en handigste manier om dit te ontdekken is het doorlopen van onze quickscan.

Een aanvraag indienen

Je kunt een aanvraag indienen met het digitale aanvraagformulier voor organisaties. Bij dit formulier stuur je een projectplan, begroting en dekkingsplan mee. De behandeltermijn van een aanvraag is zes weken. Op onze procedurepagina vind je alle andere belangrijke informatie over het aanvraagproces en de benodigde documenten voor de afhandeling.

LET OP: Een aanvraag indienen kan alleen via het formulier op deze website. Aanvragen die op een andere manier worden ingediend, sturen wij retour met het verzoek het online aanvraagformulier te gebruiken.

Hulp nodig?

Fonds 1818 helpt je graag goed op weg en staat op verschillende manieren voor je klaar als je vragen hebt. Welke manier het beste bij je past, hangt af van de vraag die je hebt. Bekijk bijvoorbeeld onze animatievideo's voor uitleg over het opstellen van een begroting met een dekkingsplan of voor het schrijven van een projectplan. Kom naar een spreekuur in jouw gemeente. Of volg een van onze trainingen voor meer uitgebreide uitleg. Bekijk hier alle opties.

Dit is het werkgebied van Fonds 1818

Bekijk de regiokaart