Hulp nodig?

Fondsen werven, een projectplan schrijven, een begroting opstellen, een donatieaanvraag indienen: voor de ene organisatie is het gesneden koek, voor de andere is het nog een grote zoektocht. Fonds 1818 helpt je graag goed op weg en staat voor je klaar als je vragen hebt!

Trainingen

In onze gratis trainingen krijg je de juiste tips en tools aangereikt om aan de slag te gaan met alles wat bij een fondsaanvraag komt kijken. Wij organiseren het hele jaar door deze trainingen: 

Spreekuur

Elke donderdagmiddag en elke laatste woensdagavond van de maand zit één van onze adviseurs klaar om vragen van initiatiefnemers te beantwoorden. Loop je vast met je plan of wil je graag iets overleggen? Meld je dan aan voor ons online spreekuur

Wil je rechtstreeks contact leggen met de adviseur uit jouw gemeente? Dat kan. Sommige van onze adviseurs houden namelijk spreekuren die bedoeld zijn voor aanvragers uit hun eigen werkgebied. Ga naar onze regiokaart en klik op jouw gemeente of stadsdeel. Zo kom je op de contactgegevens en bij het specifieke spreekuurschema van de betreffende adviseur.

Hulp van de SESAM Academie

Bij het opzetten en draaiende houden van een vrijwilligersorganisatie komt heel veel kijken. Welke vragen of twijfels je ook hebt, de SESAM Academie helpt je bij het vinden van de beste antwoorden en werkwijzen voor jouw organisatie. Dat doen ze door als "een ontdekkende vriend" een stukje mee te lopen. Lees hier meer over de werkwijze en service van de SESAM Academie.

Hulp via De Nieuwe Gevers

Welke dingen in jouw organisatie zou je willen aanpakken maar blijven steken of liggen omdat jullie niet voldoende expertise of tijd hebben? Moet er bijvoorbeeld een nieuwe huisstijl komen, valt er meer te halen uit online en social, willen jullie de HR-processen op orde brengen? De Nieuwe Gevers bieden een oplossing. Deze sociale onderneming heeft een groot en snel groeiend netwerk van vakspecialisten die graag vrijwillig klussen oppakken voor maatschappelijke organisaties. Fonds 1818 kan aanvragers helpen met het betalen van de lidmaatschapskosten voor één jaar. Lees meer over onze samenwerking met De Nieuwe Gevers.

Bekijk de uitlegvideo over het projectplan

Bekijk onderstaande video om te weten welke zaken we graag terugzien in je projectplan.

Bekijk de uitlegvideo over de begroting

Bekijk onderstaande video om te weten welke zaken we graag terugzien in je begroting en dekkingsplan.

Over Fonds 1818

In onderstaande animatie vertellen we je wat Fonds 1818 voor jou kan betekenen.

Wat wij doen voor bewonersinitiatieven

Groepjes enthousiaste bewoners kunnen een donatie van maximaal 1.500 euro aanvragen. We noemen dat een bewonersinitiatief. Een stichting of vereniging oprichten is niet nodig. 

Mail je vragen

Uiteraard kun je ons met vragen ook altijd via de mail bereiken. Stuur je bericht naar info@fonds1818.nl.

Leg je plan voor aan een adviseur

Aanmelden online spreekuur