In 180 woorden

Oppashond maakt gelukkig en gezond

OOPOEH. Het is de ludieke afkorting van de stichting Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier. De organisatie zorgt voor een win-win-win-situatie: veel baasjes zoeken een lieve oppas voor hun hond, veel eenzame senioren verlangen naar vrolijk gezelschap en honden willen vertroeteld worden.

Oopoeh Den Haag oppashond Fonds 1818

Landelijk heeft de stichting al ruim drieduizend senioren gekoppeld aan baasjes met honden uit hun buurt. In de komende periode zetten vrijwilligers zich in om daar vijftig matches in Den Haag aan toe te voegen. Fonds 1818 steunt dit Haagse project. 

De win-win-win-situatie hierboven beschrijft nog niet eens alle pluspunten van OOPOEH. Door de honden uit te laten blijven de ouderen fysiek fit én raken ze gemakkelijk in gesprek met anderen. Duurzame contacten leveren het project ook op – met de vrijwilligers van de stichting, die regelmatig met de oppassers bellen om te vragen hoe het gaat, maar natuurlijk ook met de baasjes van de honden. Hoeveel ‘winnen’ telt de situatie inmiddels?

Weet je met jouw project ook meerdere vliegen in één klap te slaan en de samenleving vooruit te helpen? Dan kijken we uit naar jouw donatieaanvraag

stichting opoeh

In 180 woorden

Kort maar krachtig: soms zijn er maar weinig woorden nodig om de noodzaak, invloed of waarde van een initiatief over te brengen. 180 woorden in dit geval.

Wij werken met tien aandachtsgebieden. Dit project valt onder:  

Welzijn