De Nieuwe Gevers koppelen je aan vrijwillige vakspecialisten

Welke dingen in jouw organisatie zou je willen aanpakken maar blijven steken of liggen omdat jullie niet voldoende expertise of tijd hebben? Moet er bijvoorbeeld een nieuwe huisstijl komen, valt er meer te halen uit online en social, willen jullie de HR-processen op orde brengen? De Nieuwe Gevers bieden een oplossing. Deze sociale onderneming heeft een groot en snel groeiend netwerk van vakspecialisten die graag vrijwillig klussen oppakken voor maatschappelijke organisaties. Fonds 1818 kan aanvragers helpen met het betalen van de lidmaatschapskosten voor één jaar. 

Welzijnsorganisatie Piëzo uit Zoetermeer had een wens. “We wilden heel graag een nieuw logo en bijpassende huisstijl waarmee we goed tot uitdrukking konden brengen wie we zijn en waar we voor staan”, vertelt directeur Mirjam van Bijnen. “Zelf hadden we alleen niet de kennis in huis om hiermee aan de slag te gaan, en het inhuren van een commercieel bedrijf was te duur.” 

Twee mensen die deze kennis wél in huis hebben, zijn Martine en Alain. De marketingmanager en grafisch ontwerper zijn als professionals aangesloten bij De Nieuwe Gevers en willen zich graag vrijwillig inzetten voor organisaties zoals Piëzo: organisaties die bijdragen aan een mooiere maatschappij. Dankzij de bemiddeling en begeleiding door De Nieuwe Gevers konden Martine en Alain aan de slag bij Piëzo. Het resultaat: een hele fijne samenwerking. Mirjam: “Het werk dat Piëzo doet met hele verschillende mensen in de samenleving is geweldig vertaald in een nieuw logo en een hele verrassende huisstijl, waarvoor we al veel complimenten hebben ontvangen. We zijn er heel blij mee!”

Fonds 1818 betaalt lidmaatschap voor één jaar 

Alain en Martine zijn twee van de inmiddels meer dan vijftienduizend professionals die zich aan De Nieuwe Gevers hebben verbonden. Hun inzet is op vrijwillige basis, maar de bemiddeling en begeleiding door De Nieuwe Gevers zijn voor organisaties niet kosteloos. 

Stijn Tupan, mede-oprichter van De Nieuwe Gevers, legt het uit: “Organisaties met meerdere hulpvragen gaan voor een jaar de samenwerking met De Nieuwe Gevers aan. In die periode kunnen ze onbeperkt gebruikmaken van ons platform. Vanuit De Nieuwe Gevers begeleiden wij de organisaties. We zetten de hulpvraag met elkaar om in een concrete projectopdracht, we zoeken samen naar de passende professional en we volgen deze samenwerking. Ook helpen we de organisaties zelfstandiger te maken in het inschakelen van professionals voor vervolgopdrachten.”

Ben je met jouw organisatie aan het juiste adres bij Fonds 1818 en zijn jullie geïnteresseerd in een lidmaatschap bij De Nieuwe Gevers? Misschien kan Fonds 1818 dan de jaarkosten voor jullie betalen. Piëzo was één van de organisaties die we in een proefperiode hebben gesteund. Hieruit is nu een vaste samenwerking met De Nieuwe Gevers voortgekomen waarbij we elk jaar een aantal organisaties uit ons werkgebied kunnen helpen. Bij iedereen die hiervoor in aanmerking wil komen, nemen we de vraag mee of de organisatie een dergelijk traject uit eigen middelen zou kunnen financieren.  
 

Organisaties kunnen stappen zetten die anders niet mogelijk waren én de professionals leveren een vrijwillige bijdrage aan een betere samenleving: een win-winsituatie.
Stijn Tupan, mede-oprichter De Nieuwe Gevers

Van uitvoering tot strategie: voor elk vraagstuk een vakspecialist

Welzijnsorganisatie Piëzo ging onder andere voor een nieuwe huisstijl, maar er zijn zoveel meer vraagstukken waarvoor je als organisatie een professional kunt inschakelen. Stijn: “Wij spreken zelf wel van ‘today’- en van ‘tomorrow’-projecten. In die eerste categorie vallen alle hands-on-klussen die je als organisatie liever vandaag dan morgen gedaan wilt hebben. Hier gaat het echt om de uitvoering, bijvoorbeeld het maken van een flyer of het zoeken naar manieren om je naamsbekendheid te vergoten. Bij de ‘tomorrow’-projecten gaat het meer om de strategische vraagstukken, bijvoorbeeld het op orde brengen van de HR-processen of het verbreden van je doelgroep. Ook hiervoor is er genoeg specialistische kennis op ons platform aanwezig.”

De vraagstukken van de organisaties kunnen net zo verschillend zijn als de vormen van hulp die de professionals bieden. “Die flyer die ik net noemde zou een korte, uitvoerende opdracht zijn, net als bijvoorbeeld het opzetten van een social campagne”, vertelt Stijn. “Maar de samenwerking kan ook flexibeler zijn, waarbij de professional zich voor een wat langere tijd inzet voor een organisatie. Tot slot komen we ook regelmatig uit op de vorm van één-op-één-coaching of het geven van een workshop.” 

Kortom: bij elke fase waarin je als organisatie zit, komen wel uitdagingen kijken die je niet altijd met je eigen team het hoofd kunt bieden. De Nieuwe Gevers zijn er om samen met jullie en de juiste professionals die uitdagingen aan te gaan en tot een goed einde te brengen. 

Is jouw organisatie geïnteresseerd in een lidmaatschap bij De Nieuwe Gevers of heb je een vraag? Neem contact op met Fonds 1818-projectadviseur Vanessa Verhoeven.

Neem ook eens een kijkje op de website van De Nieuwe Gevers voor meer informatie over werkwijze en lidmaatschapskosten.

Benieuwd of je bij Fonds 1818 aan het juiste adres bent?

Start de quickscan voor:

OrganisatiesBewoners