Training Projectmanagement

In de training Projectmanagement leer je wat er allemaal komt kijken bij de uitvoering van een project. Hoe maak je een goede planning, hoe ga je om met weerstand en wat doe je als het anders loopt dan verwacht? Dat en nog veel meer komt aan de orde in deze training.

Aan de hand van best practices bespreken we wat je allemaal tegenkomt bij de uitvoering van je project. 

Voorafgaand aan de bijeenkomst kun je al een projectplan opsturen dat je gaat uitvoeren (dit is niet verplicht). De trainer kan dan gericht met je aan de slag gaan en eventuele knelpunten benoemen en samen oplossen.

Na afloop van de training Projectmanagement weet je…

 • hoe je een (ideaal) projectteam opzet;
 • hoe je een uitgebreide planning maakt;
 • hoe je omgaat met weerstand en een risicoanalyse doet;
 • welke juridische zaken je tegenkomt;
 • met welke geldstromen je te maken krijgt;
 • wat er in de begroting en het dekkingsplan staat;
 • wat je doet als het anders loopt dan gepland.

Voor wie?

De training is bedoeld voor stichtingen en verenigingen in onze regio die basiskennis hebben van het schrijven van een projectplan en willen weten wat er allemaal komt kijken bij de uitvoering van het project.

Heb je nog geen ervaring met het schrijven van een projectplan? Volg dan eerst de training Projectplan schrijven.

Deelnemende organisaties sluiten aan bij de doelstellingen van Fonds 1818. Zelfstandig ondernemers worden niet toegelaten tot de training.

Om zoveel mogelijk organisaties de kans te geven mee te doen aan een training, laten wij per organisatie één deelnemer toe. Aan de trainingen zijn geen kosten verbonden.

Door wie?

De training wordt gegeven door Monique van Hees. Als bedrijfskundige en docent heeft Monique jarenlange ervaring met het schrijven van projectplannen en het managen van projecten. Omdat zij geen medewerker is van Fonds 1818, beantwoordt ze geen inhoudelijke vragen over het aanvragen van een donatie voor jouw project.

Wil je meer weten over het vinden van financiering van je plan en het indienen van een aanvraag bij fondsen in het algemeen en Fonds 1818 in het bijzonder? Volg dan onze training Fondsenwerving. Deze wordt gegeven door de adviseurs van Fonds 1818.

Verhinderd? Laat het ons weten!

Er is veel belangstelling voor onze trainingen. Mocht je onverhoopt verhinderd zijn, dan verzoeken wij je met klem om ons tijdig te informeren. Je kunt een vervanger binnen je organisatie aanmelden. Lukt dat niet? Dan kun je je aanmelding annuleren.

Logische volgorde

Er zit een duidelijke opbouw in de informatie die we in onze trainingen geven. Heb je de tijd om meerdere trainingen bij ons te volgen, dan raden wij je van harte aan om deze volgorde aan te houden: 

 1. Fondsenwerving
 2. Projectplan schrijven
 3. Projectmanagement
 4. Projectfinanciën

De trainingen Vrijwilligerswerving, Krachtig bestuur en Crowdfunding kun je willekeurig volgen.

Per training moet je je apart aanmelden. Ga naar ons overzicht van activiteiten en bekijk per training op welke dag het jou uitkomt om deel te nemen.

Benieuwd of je bij Fonds 1818 aan het juiste adres bent?

Start de quickscan voor:

OrganisatiesBewoners

Agenda

do 12 oktober,

 

19:00 - 22:00 uur

,

 

Het Nutshuis, Riviervismarkt 5, 2513 AM Den Haag

Training Projectmanagement