Training Fondsenwerving

De basistraining Fondsenwerving helpt je op weg bij het vinden van financiering voor je maatschappelijke project. Je maakt kennis met de fondsenwereld in het algemeen en Fonds 1818 in het bijzonder. Ook leer je waar een goede aanvraag aan moet voldoen. De training is bestemd voor mensen met weinig of geen ervaring.

Hoe zit de fondsenwereld in elkaar en wat heeft Fonds 1818 jou te bieden? Hoe moet je een aanvraag indienen? Welke tips zijn er voor een succesvolle aanvraag? Hoe gaat de behandeling, toekenning en afrekening van een donatie in zijn werk? De antwoorden op al deze vragen komen voorbij in de training Fondsenwerving. 

Voorafgaand aan de training kun je al een conceptplan opsturen (dit is niet verplicht). De trainer kan dan gericht met je aan de slag gaan en eventuele knelpunten benoemen en samen oplossen.

Na afloop van de training Fondsenwerving weet je...

  • alles over de mogelijkheden van fondsenwerving;
  • waar een helder projectvoorstel aan moet voldoen;
  • hoe je een projectbegroting en dekkingsplan opstelt;
  • hoe andere deelnemers fondsenwerving aanpakken.

Voor wie?

Deze basistraining is bedoeld voor stichtingen en verenigingen in onze regio die nog geen of weinig ervaring hebben met het werven van fondsen.

Deelnemende organisaties sluiten aan bij de doelstellingen van Fonds 1818. Zelfstandig ondernemers worden niet toegelaten tot de training.

Om zoveel mogelijk organisaties de kans te geven mee te doen aan een training, laten wij per organisatie één deelnemer toe. Aan de training zijn geen kosten verbonden.

Door wie?

De training wordt gegeven door de adviseurs van Fonds 1818. Zij weten alles over het vinden van financiering van je plan en het indienen van een aanvraag bij fondsen in het algemeen en bij Fonds 1818 in het bijzonder. De adviseurs hebben jarenlang ervaring in de fondsenwereld én met het geven van trainingen. 

Verhinderd? Laat het ons weten!

Er is veel belangstelling voor onze trainingen. Mocht je onverhoopt verhinderd zijn, dan verzoeken wij je met klem om ons tijdig te informeren. Je kunt een vervanger binnen je organisatie aanmelden. Lukt dat niet? Dan kun je je aanmelding annuleren.

Logische volgorde

Er zit een duidelijke opbouw in de informatie die we in onze trainingen geven. Heb je de tijd om meerdere trainingen bij ons te volgen, dan raden wij je van harte aan om deze volgorde aan te houden: 

  1. Fondsenwerving
  2. Projectplan schrijven
  3. Projectmanagement
  4. Projectfinanciën

De trainingen ANBI, Modern bestuur en Crowdfunding kun je willekeurig volgen.

Per training moet je je apart aanmelden. Ga naar ons overzicht van activiteiten en bekijk per training op welke dag het jou uitkomt om deel te nemen.

Benieuwd of je bij Fonds 1818 aan het juiste adres bent?

Start de quickscan voor:

OrganisatiesBewoners

Agenda

do 25 april,

 

19:00 - 21:30 uur

,

 

Het Nutshuis, Riviervismarkt 5, 2513 AM Den Haag

Training Fondsenwerving

do 30 mei,

 

19:00 - 21:30 uur

,

 

Het Nutshuis, Riviervismarkt 5, 2513 AM Den Haag

Training Fondsenwerving

do 27 juni,

 

13:00 - 15:30 uur

,

 

Het Nutshuis, Riviervismarkt 5, 2513 AM Den Haag

Training Fondsenwerving