Training Modern bestuur: Strategie en beleid

Het besturen van een stichting of vereniging is niet eenvoudig. Hoe zorg je voor continuïteit en tevreden (bestuurs-)leden en vrijwilligers? In drie verschillende trainingen, die je ook los van elkaar kunt volgen, krijg je antwoorden en ga je in gesprek met de andere deelnemers. Deze tweede training gaat over strategie en beleid.

Is jullie organisatie toe aan het nadenken over de toekomst? Krijg je minder subsidies of donaties en moet je je eigen broek ophouden? Doe je de goede dingen voor jullie doelgroepen? Wil je groeien of juist continuïteit waarborgen? Start je een nieuwe stichting of vereniging en moet je een beleidsplan maken? 

Als je dit soort vragen hebt binnen je bestuur, dan is het slim om deze training te volgen en kennis te maken met het Business Model Canvas. Met behulp van dit model kun je de belangrijkste onderdelen van je organisatie weergeven in een specifieke verhouding. Het model helpt je om de aandacht goed te verdelen en vraagt je enkel na te denken over de hoofdzaken. Het is geen invuloefening, maar een interactieve verkenning die tot verrassende inzichten kan leiden. Deze training vormt een eerste kennismaking met het Business Model Canvas. 

Voor wie? 

Deze training is bedoeld voor bestuursleden van verenigingen en stichtingen in onze regio.  

Deelnemende organisaties sluiten aan bij de doelstellingen van Fonds 1818. Zelfstandig ondernemers worden niet toegelaten tot de training. 

Om zoveel mogelijk organisaties de kans te geven mee te doen aan een training, laten wij per organisatie één deelnemer toe. Aan de training zijn geen kosten verbonden. 

Door wie?  

Deze training wordt gegeven door de adviseurs van de SESAM Academie, een samenwerkingspartner van Fonds 1818. SESAM-adviseurs zijn vrijwilligers en experts op het gebied van bestuurlijke en organisatorische vraagstukken. Zij hebben hun sporen ruim verdiend en delen hun kennis graag met jou. 

Verhinderd? Laat het ons weten! 

Er is veel belangstelling voor onze trainingen. Mocht je onverhoopt verhinderd zijn, dan verzoeken wij je met klem om ons tijdig te informeren. Je kunt een vervanger binnen je organisatie aanmelden. Lukt dat niet? Dan kun je je aanmelding annuleren. 

Modern bestuur in drie delen 

Deze training is de tweede in een serie van drie trainingen Modern bestuur. De trainingen staan op zichzelf en het kan heel goed dat het ene thema relevanter is voor jouw organisatie dan het andere. Mocht je interesse hebben in de hele serie, dan vind je hieronder de linkjes naar de twee andere trainingen Modern bestuur. De serie wordt twee keer per jaar gegeven in deze vaste volgorde:  

Benieuwd of je bij Fonds 1818 aan het juiste adres bent?

Start de quickscan voor:

OrganisatiesBewoners

Agenda

di 22 oktober,

 

14:00 - 17:00 uur

,

 

Het Nutshuis, Riviervismarkt 5, 2513 AM Den Haag

Training Modern bestuur: Strategie en beleid