Zorg & Welzijn

Mentale gezondheid van jongeren: videoportret van Iris

Van het Nederlands Jeugdinstituut tot de Universiteit Utrecht: het afgelopen jaar werd veel gepubliceerd over de zorgwekkende toename van mentale problemen onder jongeren. Een grote groep middelbare scholieren en studenten worstelt met gevoelens van eenzaamheid, stress en depressie. Fonds 1818 steunt verschillende organisaties die hier aandacht voor hebben, waaronder Let’s Break the Shame. We maakten een videoportret van medeoprichter en ervaringsdeskundige Iris de With.

Externe video URL

Stichting Let’s Break the Shame organiseert het hele jaar door bijeenkomsten in de grootste Nederlandse steden. Fonds 1818 steunt de bijeenkomsten in Den Haag. In een veilige omgeving komen groepen jongeren samen voor interactieve sessies geleid door ervaringsdeskundigen, onder wie Iris uit de video. Wil je hieraan deelnemen? Bekijk dan de agenda op hun website en meld je aan: letsbreaktheshame.com.

Praat je liever op social mee? Let’s Break the Shame is actief op Instagram en Facebook.

Oprichters Iris de With en Mae Zaal schreven ook het boek 'Maar je lacht toch nog?', dat te koop is bij alle grote boekenaanbieders. Onder dezelfde titel maken Iris en Mae een podcast waarin ze alledaagse worstelingen bespreken met een vleugje humor.

Project van de maand

Elke maand richten we onze schijnwerpers op een gesteund project dat de aandacht verdient. In een artikel of video kun je lezen of zien wat het project zo bijzonder maakt en welke bevlogen mensen zich hiervoor inzetten.

Wij werken met tien aandachtsgebieden. Dit project valt onder:

Welzijn

Zorg