Training ANBI

Stichtingen en verenigingen die zich inzetten voor het algemeen belang kunnen zich bij de Belastingdienst inschrijven als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). Bij een ANBI komen fiscale voordelen kijken, maar ook verplichtingen die lang niet alle organisaties goed nakomen. In deze training hoor je wat je eraan hebt om een ANBI te zijn én wat je er allemaal voor moet doen.

Veel van onze aanvragers zijn een ANBI, maar weten eigenlijk niet goed wat daar allemaal bij komt kijken. Dat is zonde, want wanneer je niet aan de verplichtingen voldoet zou je ANBI-status weer ingetrokken kunnen worden. Nóg vervelender wordt het als dat met terugwerkende kracht gebeurt en je de tot dan toe genoten fiscale voordelen moet terugbetalen.  
 
De meeste organisaties moeten vóór 1 juli voldoen aan een aantal ANBI-eisen. Ben je een ANBI maar heb je niet helemaal helder wat die eisen zijn en hoe je dit moet regelen? Dan raden we je aan om deze training te volgen.

Na afloop van de ANBI-training weet je:   

  • welke voordelen je als ANBI hebt; 
  • aan welke verplichtingen je als ANBI moet voldoen; 
  • hoe je dit het beste kunt regelen. 

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor stichtingen en verenigingen in onze regio. Deelnemende organisaties sluiten aan bij de doelstellingen van Fonds 1818. Zelfstandig ondernemers worden niet toegelaten tot de training. 

Om zoveel mogelijk organisaties de kans te geven mee te doen aan een training, laten wij per organisatie één deelnemer toe. Aan de training zijn geen kosten verbonden.

Door wie? 

De training wordt gegeven door bedrijfskundige en docent Monique van Hees, die voor Fonds 1818 ook de trainingen Projectplan schrijven, Projectmanagement en Projectfinanciën geeft. Omdat Monique geen medewerker is van Fonds 1818, beantwoordt ze geen inhoudelijke vragen over het aanvragen van een donatie voor jouw project.

Verhinderd? Laat het ons weten!

Er is veel belangstelling voor onze trainingen. Mocht je onverhoopt verhinderd zijn, dan verzoeken we je met klem om ons tijdig te informeren. Je kunt een vervanger binnen je organisatie aanmelden. Lukt dat niet, dan kun je je aanmelding annuleren. 

Logische volgorde

Er zit een duidelijke opbouw in de informatie die we in onze trainingen geven. Heb je de tijd om meerdere trainingen bij ons te volgen, dan raden wij je van harte aan om deze volgorde aan te houden: 

  1. Fondsenwerving
  2. Projectplan schrijven
  3. Projectmanagement
  4. Projectfinanciën

De trainingen ANBI, Modern bestuur en Crowdfunding kun je willekeurig volgen.

Per training moet je je apart aanmelden. Ga naar ons overzicht van activiteiten en bekijk per training op welke dag het jou uitkomt om deel te nemen.

Benieuwd of je bij Fonds 1818 aan het juiste adres bent?

Start de quickscan voor:

OrganisatiesBewoners

Agenda

Er zijn geen activiteiten gepland.