In 180 woorden

BAKboord begeleidt ex-gedetineerden naar betaalde baan

Met het project ‘Aan de BAK’ begeleidt Stichting BAKboord twaalf gemotiveerde ex-gedetineerden uit de omgeving Haaglanden naar betaald werk of een passende opleiding. Stuwende kracht van de stichting is de bevlogen en toegewijde groep jobcoaches die zich belangeloos inzet voor mensen die hun leven weer willen oppakken en een goede start verdienen. 

BakBoord

Het idee voor de in 2010 opgerichte stichting BAKboord komt uit de koker van geestelijk verzorger Walther Burgering die vijftien jaar lang binnen de muren van diverse gevangenissen heeft gewerkt. In zijn werk werd hij dagelijks geconfronteerd met de problemen van ex-gedetineerde mannen en vrouwen. Hun enthousiasme om opnieuw te beginnen was groot, maar de wereld buiten is anders.  
 
Walther: “Met een detentieverleden is het lastig solliciteren. Vaak lukt het de mannen en vrouwen zelf ook niet om aan de slag te gaan omdat zij onzeker zijn of gewoonweg niet weten hoe ze moeten solliciteren. Dat is een gemiste kans – voor de betrokkenen zelf, maar ook voor werkgevers en voor de maatschappij.” 
 
BAKboord draait helemaal op vrijwilligers die intern worden opgeleid. In deze video van de stichting kun je zien hoe divers de betrokken vrijwilligersgroep is: 

Ben je benieuwd naar de precieze werkwijze van BAKboord? Je kunt het lezen op de site van de stichting.

In 180 woorden

Kort maar krachtig: soms zijn er maar weinig woorden nodig om de noodzaak, invloed of waarde van een initiatief over te brengen. 180 woorden in dit geval.

Wij werken met tien aandachtsgebieden. Dit project valt onder:  

Maatschappelijke opvang