Pop-up 1818 voor Hillegom en Lisse

Werk jij voor een vrijwilligersorganisatie of ben je als buurtbewoner actief in Hillegom en/of Lisse? Kom dan op dinsdagavond 7 november naar Pop-up 1818 in Plein28. Van 19.00 tot 21.30 uur kom je meer te weten over het aanvragen van geld voor je maatschappelijke project en het vinden en binden van vrijwilligers. We organiseren de avond samen met Welzijnskompas Hillegom-Lisse.

Geld nodig voor je project? Ontdek de mogelijkheden

Met welke plannen kun je precies geld aanvragen bij Fonds 1818 en hoe gaat dat aanvragen in zijn werk? Hoe hebben andere initiatiefnemers uit Hillegom en Lisse het aangepakt en welke adviezen kunnen zij je meegeven? Diverse gasten, onder wie projectadviseur Michel Nivard en directeur Sanne ten Bokkel Huinink, geven in korte interviews antwoorden op deze vragen. Ook andere fondsen – waaronder Fonds Perspectief en Lokaal Fonds Lisse – zijn aanwezig in Plein28 om vragen te beantwoorden en met je in gesprek te gaan. 

Hoe vind je goede vrijwilligers? Welzijnskompas geeft tips

Vind je het lastig om goede vrijwilligers te vinden of om ze betrokken en gemotiveerd te houden? Welzijnskompas Hillegom-Lisse helpt je graag op weg. Natalia Warmerdam (projectleider inclusie) praat de Pop-upbezoekers kort bij over vrijwilligerswerk en -werving in de gemeente en geeft je een paar tips hoe je dit het beste kunt aanpakken. 

De checklist-coach: professionaliseer je projectplan in tien minuten 

Zonder goed opgezet projectplan en een heldere begroting kun je geen geld aanvragen. Het is dus belangrijk dat je dit onderdeel van fondsenwerving goed in de vingers hebt. Ben je benieuwd of jouw projectplan alle benodigde onderdelen bevat? In de sfeervolle huiskamer van Welzijnskompas Hillegom-Lisse kijkt trainer Monique van Hees graag tien minuten met je mee. Van een eerste opzet tot een aanvraagklaar plan inclusief begroting; alle documenten zijn welkom. Let op: Monique geeft geen inhoudelijk advies over projecten en donaties. 

Ga in gesprek met adviseurs

Wil je weten of je met jouw idee aan het juiste adres bent bij Fonds 1818, Lokaal Fonds Lisse en/of Fonds Perspectief? Tijdens de afsluitende borrel - met lekkere hapjes van KookSaam - staan de adviseurs van deze fondsen voor je klaar. Alle vragen zijn welkom. De borrel biedt ook volop de mogelijkheid om met de andere gasten en bezoekers in gesprek te gaan, onder wie de adviseurs van de SESAM Academie en medewerkers van Welzijnskompas Hillegom-Lisse.

Programma

19.00 uur Inloop
19.15 uur In gesprek met Fonds 1818, andere fondsen en aanvragers
20.00 uur Vrijwilligers vinden en binden: tips en trends
20.15 uur Borrel, netwerken en checklist-coach
21.30 uur Einde

 

Locatie

Plein28
Henri Dunantplein 28
2181 EM Hillegom

Speciaal spreekuur op 23 november

Kun je op 7 november niet naar Pop-up 1818 komen, maar wil je wel graag een vraag stellen of je plan voorleggen? Dat kan! Op donderdagmiddag 23 november zit Fonds 1818-adviseur Michel Nivard tussen 16.00 en 18.00 uur voor je klaar in Plein28. Aanmelden is niet nodig, je kunt gewoon binnenlopen en naar het spreekuur van Fonds 1818 vragen.

Spijker je kennis bij

Wij bieden het hele jaar door (online) trainingen aan.

Volg een training

Agenda

Er zijn geen activiteiten gepland.