Nikki Kwee

Coördinator zaalverhuur
Nikki Kwee Fonds 1818 Het Nutshuis

Werkdagen

Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag om de week.

Maak kennis met Nikki

Een vergadering van een ministerie. Een bruisend bruiloftsfeest. Een training van de Fonds 1818-collega’s. Een uitzending over de koning, waarvoor de NOS de centrale hal omtoverde tot een professionele televisiestudio. Geen dag is hetzelfde bij de zaalverhuur van Het Nutshuis. Voor coördinator Nikki Kwee is het niet alleen deze afwisseling die haar werk veel glans geeft; de geoliede en gezellige samenwerking met haar team is minstens zo waardevol. “We hebben vaak aan één woord genoeg.” 

Als vermogensfonds dat voortkomt uit de Haagse Nutsspaarbank, is Fonds 1818 de eigenaar van het oude hoofdkantoor van de bank: het monumentale Nutshuis aan de Riviervismarkt. Naast de collega’s die zich over alle donatieaanvragen en mooie projecten buigen, bevat de organisatie van Fonds 1818 hierdoor ook een facilitaire afdeling die zorgt voor het gebouw en alles wat daarin gebeurt. Samen met collega Julia en een wisselende stagiair is Nikki verantwoordelijk voor de zaalverhuur van Het Nutshuis

Zoveel zalen, zoveel sferen

Er zijn weinig andere gebouwen met ruimtes die zo sterk van elkaar verschillen in sfeer als de zalen in Het Nutshuis. Nikki: “Het leuke is dat we hierdoor ook heel uiteenlopende groepen ontvangen met veel verschillende activiteiten. Zo hebben we een grote tuin met een kas, die we veel verhuren voor workshops, terwijl we zakelijke vergaderingen kunnen onderbrengen in onze vele zalen. De grote entreehal, de Bankhal, leent zich perfect voor zowel een serieuze bijeenkomst als een feest of bruiloft. En dan is er nog de Filmkluis, een intiem filmzaaltje met vijftig stoelen dat wordt omringd door honderden oude bankkluisjes.”

Als je elke dag in zo’n bijzonder pand werkt en erdoorheen loopt, dan went het vast ook snel? “Dat zou je wel denken”, antwoordt Nikki, “maar ik blijf me er toch heel bewust van. Dat komt ook door alle enthousiaste reacties van huurders en bezoekers. Wekelijks horen we mensen wel iets zeggen als: ‘Nu woon ik al mijn hele leven in Den Haag, maar ik had er geen idee van dat het hier zo mooi was’. Het is heel leuk om door hun ogen te blijven zien hoe uniek deze locatie is. Het maakt me echt trots om op deze plek te mogen werken en me er met hart en ziel voor in te zetten om alles zo goed mogelijk te laten verlopen.”

“Door de ogen van de huurders en bezoekers blijf ik elke dag zien hoe mooi en uniek deze locatie is.”

Horeca als leerschool

Gastvrij en vriendelijk zijn, goed kunnen omgaan met last-minute wensen en veranderingen, niet klagen over afwijkende werktijden. Veel van hoe Nikki werkt en wat ze doet heeft ze geleerd in de horeca, waar ze na haar hbo-opleiding Media en Entertainment Management jarenlang heeft gewerkt. “Het grappige is dat ik het bij een nieuwe stagiair ook direct aanvoel als hij of zij horeca-ervaring heeft. Het is een werkhouding - positief en stressbestendig – die vertrouwd voelt en die zorgt voor een hele prettige samenwerking.”

De horeca-achtergrond deelt Nikki ook met haar directe collega Julia. Sterker nog: zij waren zelfs al eerder collega’s, bij Kicking Horse Café in de Haagse boekwinkel Paagman. “De komst van Julia betekende voor mij echt een upgrade van mijn werkplezier”, vertelt Nikki. “En dat terwijl ik het werk al erg leuk vond en het ook met de rest van het team heel gezellig is. Maar door Julia is het allemaal nog fijner. We hoeven elkaar niets uit te leggen en we hebben vaak aan één woord genoeg.” 

De ideale mix

Hoewel de horeca haar veel goeds heeft gebracht, was Nikki na al die jaren wel echt toe aan iets anders. “Zelfs in de functie van locatiemanager, die ik op het laatst had, sta je hele dagen op je voeten. Dat wilde ik niet voor altijd blijven doen. Aan de andere kant: van negen tot vijf achter een computer zitten, is ook helemaal niets voor mij. In deze baan, waarin ik computerwerk afwissel met het werken op de vloer, heb ik de ideale mix gevonden.”

In die ideale mix vormt het begeleiden van de stagiairs ook een mooi onderdeel. Nikki: “Dat vind ik heel leuk om te doen. Eén van mijn eigen stagebegeleiders van vroeger is hét voorbeeld van hoe ik het niet wil doen. Ik voelde me in die tijd aan de zijlijn staan en mijn begeleider bleef op afstand. Ik wil met de stagiairs echt collega’s onder elkaar zijn en hen helemaal meenemen in het team. Door het begeleiden ben ik me ook meer bewust van mijn eigen ontwikkeling. Ik merk hoeveel ervaring ik zelf alweer heb opgedaan en dat ik een ander veel kan leren.”