voordekunst & Voor je Buurt

Vrienden, bekenden, familieleden maar ook anonieme liefhebbers en geïnteresseerden geven een bijdrage om een creatief of buurtprojectproject financieel mogelijk te maken. Dat is de essentie van crowdfunding. Om creatieven in de regio hierbij te helpen, is Fonds 1818 een partnership aangegaan met voordekunst. Om wijk- en buurtinitiatieven te steunen werken we samen met Voor je Buurt.

De toekomst van de financiering van projecten ligt meer en meer bij het ondernemerschap van de initiatiefnemers. Het creëren van draagvlak en een financiële basis staan hierbij centraal. Met crowdfunding zoekt de maker publiek dat bereid is om voor een bijzonder of aansprekend project geld in te leggen. Dit publiek is te vinden via www.voordekunst.nl en www.voorjebuurt.nl

Op de beide platforms kan iedereen een cultureel project presenteren, van professional tot amateur. Particulieren en bedrijven kunnen het plan vervolgens financieel steunen. Zo wordt het maatschappelijk draagvlak vergroot, het ondernemerschap versterkt en krijgen kunstliefhebbers en bewoners een stem in het aanbod in hun omgeving.

Hoewel Fonds 1818 niet doneert aan ‘kunst om de kunst’-projecten, ondersteunt het fondswél de sociale functie van cultuur. Om bredere financiering te vinden voor kunstinitiatieven is Fonds 1818 een samenwerking aangegaan met voordekunst.
In bepaalde gevallen kan Fonds 1818 een bedrag storten in de corwdfundingpot. Dat gebeurt wanneer een cultureel project een maatschappelijk karakter heeft en daarmee past binnen de doelstellingen van het fonds. Hierover worden vooraf aparte afspraken gemaakt. www.voordekunst.nl/fonds1818 en www.voorjebuurt.nl/fonds1818

Voor buurt- en wijkinitiatieven worden campagnes gesteund door een bijdrage in de pot. Ook kan het zijn dat crowdfunding deel uitmaakt van een donatie.

Het is ook mogelijk steun te vragen voor een crowdfundingcamapgne die via een ander platform of in eigen beheer wordt gedaan.

 

 



 

Deel met:

U bent hier

 

Wilt u ook ieder kwartaal het gratis Fonds 1818 Magazine ontvangen?
Meld u dan hier aan.