Den Haag

Herdenking 4 mei Tesselseplein Den Haag. Op zaterdag 4 mei 2019 organiseert het Wijkberaad Duindorp een herdenking bij het monument op het Tesselseplein
Het project Schilderswijk Sportief en Gezond is een sport- en educatieprogramma, waarmee (kwetsbare) bewoners en nieuwe doelgroepen moeten worden bereikt. Dit om ze verantwoord te laten bewegen en kennis en inzicht te geven m.b.t .een gezonde leefstijl. Kernlocatie binnen dit programma is buurtcentrum de Burcht in de Schilderswijk.
Veiligheidsdag 2019 Thema 'Veiligheid in eigen wijk'. Op zaterdag 11 mei wordt in het Statenkwartier op het Frederik Hendrikplein deze dag georganiseerd met aandacht voor allerlei veiligheidsaspecten.
Investeringen t.b.v. de activiteiten voor vrouwen in Wateringse Veld. iWaves Foundation, een kleine buurtorganisatie, wil fietsen en een aantal naaimachines aanschaffen voor respectievelijk fiets- en naailessen voor vrouwen.
Project: Samen voor elkaar; gezonde leefstijl Stichting You Matter wil met dit project in 2019 met diverse activiteiten eenzaamheid en gezondere levensstijl onder vooral Hindoestaanse ouderen in Den Haag aanpakken.
Tijdens de Sport- en Speldag Leidschenveen Leeft staan duurzaamheid, sport en gezondheid voorop. De dag is bedoeld voor alle kinderen, met of zonder beperking, van 5 tot en met 15 jaar. De kinderen uit de wijk beleven hierdoor een mooie sportdag en worden aangespoord om in de toekomst te blijven sporten of lid te worden van een sportvereniging . Het gaat er natuurlijk ook vooral om dat de kinderen samen met andere kinderen, ouders en familie een sportieve en leuke dag beleven.
Makersfestival den Haag 21 en 22 september in en rond het Koorenhuis Het Makersfestival heeft een educatief karakter op het vlak van kunst en cultuur voor Haagse makers en stakeholders. Het inhoudelijk programma bestaat uit twee dagen: het publieksprogramma op zaterdag en het maker to maker en stakeholder-programma op zondag.
Wijkberaad Vruchtenbuurt organiseert op 13 oktober 2019 een Parelroute in de Flora en Faunabuurt. Bewoners stellen hun huizen open om hun passie aan de wijk te vertonen.
Fantastic Femmes Fest. Een 2-daags festival in Koorenhuis in Den Haag waarop de kracht, diversiteit, creativiteit en het ondernemerschap van vrouwen van nu centraal staan. Festival zet sterke vrouwen in de schijnwerpers, biedt ze gelegenheid om elkaar te ontmoeten in een prettige en dynamische omgeving en zich te presenteren aan een breed publiek.
Op 13 april 2019 wordt de jaarlijkse bazaar gehouden in de Noorderkerk in Den Haag., t.b.v. goede wijkdoelen in Den Haag en elders.

Pagina's

Abonneren op RSS - Den Haag

U bent hier

Deel met:

 

Wilt u ook ieder kwartaal het gratis Fonds 1818 Magazine ontvangen?
Meld u dan hier aan.