Magazine

Maar liefst 12,5 jaar maakten we het Fonds 1818 Magazine met enorm veel plezier. Nu is het tijd voor iets nieuws. Het einde van dit kwartaalblad betekent niet dat we stoppen met het belichten van belangrijke thema’s en bijzondere projecten – integendeel. Heel graag blijven we u voeden met verhalen die inspireren, inzicht geven en aanzetten om zelf in beweging te komen. We buigen ons de komende tijd over de vormen waarin we dit het beste kunnen doen. In de tussentijd staan we niet stil op onze inspiratiepagina en op sociale media, zoals Instagram en Facebook.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws van Fonds 1818? Meldt u zich dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief door uw e-mailadres achter te laten in de footer, helemaal onderaan deze pagina.

Vorige edities

Januari 2020, thema Levenslessen
Het klaslokaal is dé plek voor het bespreken van onderwerpen die spelen in de samenleving, het nadenken over de toekomst en het leren kennen van andere leefwerelden. Daarom steunt Fonds 1818 bijzondere educatieprojecten, zoals debatonderwijs op het vmbo. 

Oktober 2019, thema Eenzaamheid
Het is van alle tijden. En het komt voor onder alle lagen van de bevolking, in allerlei vormen. Daarom steunt Fonds 1818 veel soorten initiatieven om isolement te voorkomen. ‘Mensen zijn vooral geholpen met initiatieven die hun sociale netwerk vergroten en versterken. 

Juli 2019, thema Festivals
Kom in aanraking met nieuwe kunstuitingen en culturen, maar vooral ook met elkaar en gedeelde interesses. Fonds 1818 steunt festivals in alle soorten en maten. ‘Door het Varend Corso of het The Hague African Festival te bezoeken, ga je elkaar beter begrijpen. 


 

April 2019, thema Samen sporten
Sport is belangrijk, voor de gezondheid én de sociale contacten. Daarom moeten juist ook kinderen, gehandicapten, ouderen en nieuwe Nederlanders eraan mee kunnen doen. Maatschappelijke sportprojecten maken dat mogelijk. ‘Als er een bal in het spel is, is iedereen gelijk.’ 

 

U bent hier