Zoetermeer

De mountainbikeroute in het Buytenpark van Zoetermeer is een van de oudste mountainbikeroutes van Nederland. De route is technisch uitdagend, de natuur in het Buytenpark als prachtig. Een groep rijwilligers is in 2015 gestart met de verbetering van de mountainbikeroute. Tijdens de vele klusdag die er volgden zijn er, in goed overleg met de gemeente Zoetermeer, veel verbeteringen aan de route doorgevoerd. Maar enkele delen van de Zoetermeerse mountainbikeroute zijn voor de jeugd te moeilijk en te gevaarlijk.
Project Meeleesclub Zoetermeer. Bibliotheek Zoetermeer start dit jaar wekelijkse leesclubs. Geoefende voorlezers (vrijwilligers) lezen hierbij o.a. voor aan minder vaardige lezers met als doel hun taalvaardigheid te bevorderen. Hiervoor worden o.a. 40 leeskoffers aangeschaft.
Bijdrage voor de aanschaf van nieuwe computers in Centrum Meerzicht, die gebruikt gaan worden voor computerlessen door vrijwilligers.
Floravontuur organiseert op 5 mei wederom het Bevrijdingsfeest in Zoetermeer. Fonds 1818 verleent steun aan het middagprogramma met activiteiten voor oudere (minder mobiele) senioren, zoals een lezing over de vrijheid, een filmvoorstelling en een vaartocht door de polder met een verhaal over een Amerikaanse boordschutter die daar een noodlanding heeft meegemaakt. Daarnaast is er een open podium voor lokaal talent, zijn er workshops schilderen voor kinderen en kunnen lokale verenigingen en organisaties zich presenteren.
IVN Zoetermeer en VNZ organiseren voor de 8e keer de Westerparkdag in het Westerpark in Zoetermeer. Samen met andere plaatselijke en regionale organisaties op het gebied van natuur, milieu en duurzaamheid brengen we het park op een bijzondere manier onder de aandacht
Holyviering. Ook dit jaar verzorgt Insaniyat weer de viering van Holi Phagwa in Zoetermeer op 21 maart.
De Smakelijke Moestuinen is een breed opgezet voedings- en leefstijl interventieprogramma gericht op kinderen van 0 tot 4 jaar in kinderdagverblijven en peuterspeelzalen. Op het kinderdagverblijf kweken de pedagogisch medewerkers samen met de kinderen 16 soorten groenten in de moestuin en deze worden met de groep geproefd. Ook worden verschillende activiteiten georganiseerd rondom groenten, zoals kleuren en knutselen met groenten, gesprekjes over groenten en het behalen van een groente proefdiploma.
Ouderenactiviteiten 2019. Ook dit jaar vraagt Insanyat aan Fonds 1818 een bijdrage in de kosten van de wekelijkse activiteiten van Hindoestaanse ouderen in Zoetermeer.
Pilot om locatie te expoiteren en daar laagdrempelig sportactivtiteiten aan te bieden voor mensen met een kleinere beurs.
Een aantal bewoners van Zoetermeer exploiteren een pand in de dorpsstraat Zoetermeer. Dit pand wordt voor maatschappelijke en culturele doeleinden gebruikt. Het idee is om 12 weken lang elke week een eettafel met de verhaal van het mens te organiseren. Elke week is er iemand anders die kookt en verteld over de hapjes haar of zijn cultuur.

Pagina's

Abonneren op RSS - Zoetermeer

U bent hier

Deel met:

 

Wilt u ook ieder kwartaal het gratis Fonds 1818 Magazine ontvangen?
Meld u dan hier aan.