Zoetermeer

Een groep doven en slechthorenden uit de regio Den Haag wil in Zoetermeer een golftoernooi organiseren voor doven en slechthorenden uit de regio. Hiermee wil de initiatiefgroep verschillende doven en slechthorenden, die vaak door hun handicap in een isolement verkeren, met elkaar laten sporten en via de sport met elkaar in contact brengen.
Ongeveer 50 Hindoestaanse senioren uit Zoetermeer maken een busreis naar Antwerpen. Insanyat organiseert deze acitiviteit om de minder draagkrachtigen uit hun isolement te halen.
Eind augustus 2017 brengt Storytellers de musical THE LAST FIVE YEARS van Jason Robert Brown in het openluchtpodium in Park Palenstein. Hiermee wordt voor het eerst een productie geprogrammeerd voor dit podium. De eerste voorstelling vindt plaats op zaterdag 26 augustus en sluit daarmee aan op de Open Dag van het CKC&Partners.
Binnen het project Zorg in Verbinding, een samenwerking tussen Piëzo en de Wijzelf Zorgcoöperatie Zoetermeer, worden personen die nu nog een afstand hebben tot de arbeidsmarkt zoals bijvoorbeeld statushouders, bijstandsgerechtigden of niet- uitkeringsgerechtigden begeleid naar het leren aanbieden van eenvoudige zorg- en hulptaken. Via het platform van Wijzelf kunnen deze mensen vervolgens ingehuurd worden voor zorg- en hulpvragen aan huis.
Van 8 tot en met 9 september 2017 organiseert tennisvereniging Buytenwegh in Zoetermeer weer het Open Wheels Tennis Tournament. Dit toernooi is voor mensen met een permanente lichamelijke beperking die voor het beoefenen van hun sport afhankelijk zijn van een rolstoel. Omdat er in rolstoeltennis geen onderscheid gemaakt wordt tussen junioren en senioren spelen deze tijdens de KNLTB toernooien tegen elkaar.
Op zaterdag 1 juli wordt er een Lentefeest georganiseerd, om samen met de buurt de lente te vieren. Locatie: Morapad 3 in de Houtbuurt te Zoetermeer.
25 augustus a.s. bestaat Buurtvereniging Buytenrode 40 jaar. Om dit te vieren willen zij vanaf dat moment gedurende een half jaar een aantal activiteiten organiseren. Hiernaast wil Buytenrode in juli de grote zaal verbouwen. De vloer, plafond en uitgifte punt zijn versleten en aan vervanging toe.
Drie initiatiefnemers uit Zoetermeer die kampen met progressieve chronische ziektes willen hun positieve ervaringen met zorgverleners, openbare gelegenheden, en de tips van henzelf en van de omgeving delen met anderen die in hetzelfde schuitje zitten. Ze willen daarvoor een website laten bouwen waarmee ze een vraagbaak en inspiratiebron willen realiseren voor eenieder die met lichamelijke beperkingen te maken heeft.
Activiteiten ouderen 2017. Stichting Insaniyat uit Zoetermeer organiseert van januari tot en met december op de woensdagmiddag vijftig weken lang een aantal activiteiten voor Hindoestaanse ouderen.
Projectplan 'Ik Eet Mee'. Aanvullend op project 'iedereen een maaltijd' in Zoetermeer start als Minitiatief het project 'ik eet mee', die maandelijks een ontmoetingsavond organiseren om mensen uit isolement te halen en de kans te geven betekenisvolle relaties op te bouwen.

Pagina's

Deel met:
Abonneren op RSS - Zoetermeer

U bent hier

 

Wilt u ook ieder kwartaal het gratis Fonds 1818 Magazine ontvangen?
Meld u dan hier aan.