Rijswijk

Scoutingvereniging Martin Luther King uit Rijswijk heeft nieuwe stapelbare tafels voor de 3 blokhutten op het terrein nodig. Fonds 1818 draagt bij in de kosten.
Welzijn Rijswijk organiseert op 11 november 2017 een feestelijke en leerzame ontmoeting voor 150 tot 200 mantelzorgers in het kader van de landelijke Dag van de Mantelzorg.
Zorggroep Florence, kunsteducatiecentrum Trias en de Rijswijkse Schouwburg slaan de handen ineen om het project Rijswijks Rock Revue op te zetten. Hiermee worden circa 80 senioren verbonden voor een langere periode aan één project. De verwachting is dat dit een duurzaam effect heeft op het welbevinden. De uitvoering vindt gedurende 24 weken plaats tussen januari 2018 en juli 2018. Deelnemers kunnen kiezen voor de onderdelen decor, script, kostuum en grime, techniek, acteren, muziek, zang en dans, lessen op verschillende locaties in Rijswijk.
Trias centrum voor de Kunsten uit Rijswijk gebruikt een cultuurcoach die de randvoorwaarden moet bewaken voor de succesvolle deelname van 25 kinderen van het AZC Rijswijk aan een naschools cultuureducatieaanbod. De coach gaat vooral de vrijwilligers begeleiden en de voortgang en ontwikkeling van de kinderen bijhouden.
Minitiatief, waarbij een omheind prakje in Rijswijk wordt gerealiseerd, waar honden los kunnen lopen. Iin Rijswijk zijn nergens veilige hondenlosloopterreinen.
Concertkoor Rijswijk voert op 1 oktober 2017 het concert Vrede in Rijswijk uit in de Oude Kerk te Rijswijk.

BBQ

Bewoners van DS van den Boschlaan in Rijswijk willen op 8-7-2017 een buurtfeest organiseren voor hun flat maar ook voor de naast gelegen flat Titusbrandsma. In totaal gaat het om c.a. 600 woningen. Ze worden ondersteunt door een flatcoach. Doel is samen met de flat coach en bewoners van de Titus Brandsma flat gezamenlijk de saamhorigheid en betrokkenheid van de bewoners sterk te vergroten en vanuit de BBQ de mensen met elkaar in contact te brengen en zodoende meer activiteiten te kunnen organiseren als koffie ochtenden, spelavonden, kinderactiviteiten.
Stichting Urgente Noden (SUN) Rijswijk 2017. Stichting ondersteunt mensen, waar hulp wenselijk wordt geacht, die geen beroep (meer) kunnen doen op een uitkering, aanvullende uitkering of enige andere wettelijke regeling.
Het Strandwalfestival wordt jaarlijks in het tweede weekend van september georganiseerd op diverse locaties in Rijswijk, zoals het Rijswijkse bos, Van Vredenburchweg en Ruysdaelplein. Gedurende het weekend hebben culturele, sportieve en maatschappelijke activiteiten plaats. Ruim 100 lokale organisaties, voornamelijk amateurverenigingen, dragen hun steentje bij aan dit festival, dat ruimhartig wordt gesteund door de gemeente Rijswijk.
OBS Nicolaas Beets gaat in het schooljaar 2017-2018 de docenten trainen om de Kanjermethodiek schoolbreed in te kunnen zetten.

Pagina's

Abonneren op RSS - Rijswijk

U bent hier

Deel met:

 

Wilt u ook ieder kwartaal het gratis Fonds 1818 Magazine ontvangen?
Meld u dan hier aan.