Rijswijk

Actieve vrijwilligers willen in Rijswijk een EHBO stichting oprichten om EHBO ondersteuning bij kleine evenementen in Rijswijk te behouden. Fonds 1818 stelt een bijdrage beschikbaar voor de aankoop van een AED.
Dancin' Delft Musical 2019. Op zaterdag 29 juni 2019 organiseert de vereniging voor ouders en familie van de leden een theatershow in het theater in Rijswijk. De middagvoorstelling wil de vereniging gebruiken om ouderen, gehandicapten, kinderen in tehuizen of bij pleegouders (via de stichting Jeugdformaat) van Delft en omgeving een leuke showmiddag bezorgen. Deze doelgroepen kunnen show gratis bijwonen.
Met dit VerrijkjeBuurt project wil men aandacht vragen voor vrouwenemancipatie door: het organiseren van een informatieve en feestelijke bijeenkomst op 8 maart 2019, van 16.00 - 22.00 uur in een Rijswijkse buurtlocatie.
De leerlingen van het Rijswijks Lyceum en het Van Vredenburch College organiseren een cultuurmarkt op het schoolplein van het Rijswijks Lyceum. De leerlingen van deze scholen willen heel graag, mede door het 60-jarig bestaan van de scholen, iets organiseren voor de buurt. Al snel kwamen zijtot het idee om een cultuur markt te organiseren, daar de leerlingen van beide scholen uit veel verschillende culturen komen en zij hier heel trots op zijn.
Stichting De Vrolijkheid organiseert wekelijks kunstactiviteiten voor kinderen en jongeren in AZC Rijswijk. Met deze bijdrage kan een tentoonstelling van de producten georganiseerd worden, met een workshop voor buurtbewoners rond het AZC. Het doel is ontmoeting tussen asielzoekers en inwoners van Rijswijk te bevorderen.
De gezamenlijke ruimte (buurtkamer) onder aan de flat Titus Brandsma is in 2011 verbouwd door Rijswijk Wonen. Toentertijd zijn er meubels aangeschaft, stoelen en een keuken. Er is een bibliotheek en een expositie ruimte gerealiseerd. Ook zijn de leidingen en de verwarming vernieuwd. Paar meubels zijn versleten en aan vervanging toe.
De Prins Mauritsschool in Rijswijk krijgt een donatie in het kader van het programma Groene Schoolpleinen om daarmee natuurbeleving op het schoolplein te realiseren.
Rijswijkse Dialoog, Financiële Netwerk Rijswijk 2019 en 2020 Stichting Rijswijkse Dialoog wil haar werkzaamheden m.b.v. een kwartiermaker op het gebied van armoedeproblematiek in Rijswijk in deze jaren continueren en uitbouwen.
Aanschaf apparatuur. De stichting Omroep Rijswijk en Stichting Omroep Leidschendam-Voorburg hebben behoefte om drie camerasets en software aan te schaffen. De apparatuur wordt gebruikt door beide stichtingen voor de dagelijkse reportages die gemaakt worden door de vrijwilligers.
Project 'Aan de slag'. Statushouders voeren samen met Nederlanders vrijwilligersklussen uit in de gemeente Rijswijk vanuit stichting Welzijn Rijswijk.

Pagina's

Abonneren op RSS - Rijswijk

U bent hier

Deel met:

 

Wilt u ook ieder kwartaal het gratis Fonds 1818 Magazine ontvangen?
Meld u dan hier aan.