Regio

Een vakantieweek op Vlieland voor 48 kinderen die een maatregel jeugdbescherming of jeugdreclassering hebben bij JeugdbeschermingWest en/of in begeleiding zijn bij Jeugdformaat.
Kaderweekend 2019. Het Kaderweekend in kamphuis Ahoy in Oosterhout is een activiteit van de Centrale Stichting YMCA voor alle vrijwilligers van de aangesloten (Haagse en omgeving) verenigingen.
Project 'Op weg naar Het Lagerhuis', voorrondes Provincie Zuid-Holland 2019/2020. Door omroep BNN/VARA opgezet project om jongeren actief te betrekken bij de democratie, aan project nemen uit ons werkgebied aan deze voorrondes 18 VO-scholen deel.
Sociale groepsvakanties 2019/2020 van de Stichting G.W.Melchersfonds. b.v. eenouder vluchtelingengezinnen met kinderen in de leeftijd tot 14 jaar en sociale minima (55plussers) worden voor deze doelgroep groepsvakanties georganiseerd in diverse Nivonhuizen in Nederland.
Open Joodse Huizen herdenkt de slachtoffers van de Sjoa in Nederland op hun laatste woonplek, hun voormalige huis. Zo wordt ook het vooroorlogse leven van de joodse inwoners gememoreerd, in plaats van slechts hun dood. Doordat de huidige bewoners van de huizen hun deur openen voor bezoekers die grotendeels afkomstig zijn uit de straat, wijk of stad komt het verleden voor velen heel dichtbij. Het herdenken wordt op deze manier zeer persoonlijk. In de huizen wordt gesproken door huidige bewoners, familieleden van overlevenden of andere betrokkenen.
Stichting Zuid-Hollands Orkest Bellitoni bestaat dit jaar 40 jaar en dat gaat men vieren met een unieke concertserie én internationale concertreis. Speciaal voor dit bijzonder lustrum organiseert men en concertserie die anders is dan een regulier Bellitoni-project. Men zal maar liefst 5 concerten geven, waarvan in mei 2019 in Theater De Nieuwe Regentes in Den Haag.
Fonds1818 en Jantje Beton werken ook dit jaar weer samen om buitenspeeldagen te realiseren.
Stichting de Ster is een landelijke organisatie met als doel: het bieden van een veilige en leerzame vakantieweek aan kwetsbare kinderen. In de regio van Fonds 1818 doet men dit in samenwerking met de opvoedpoli. Per 2 kinderen gaat er 1 begeleider mee. Kampen worden georganiseerd in de verschillende schoolvakanties. Men doet dit om kinderen een fijne en veilige vakantieweek bieden waar ze ook nog eens heel veel handige tools en vaardigheden leren om lastige situaties zelfstandig te kunnen oplossen. Men heeft wetenschappelijk bewezen effect voor deze aanpak.
Projectplan Blockjam 2019. Aight organiseert samen met een aantal jongeren en wijkgerichte organisaties vier Urban participatie festivals in de stadsdelen Escamp, Haagse Hout, Laak en Leidschendam Voorburg.
De Multiple Sclerose Vereniging Nederland organiseert op 22 mei 2019 een uitstapje naar Madurodam voor 30 deelnemers uit de regio Zuid-Holland, die door MS aan een rolstoel gebonden zijn, en hun mantelzorgers.

Pagina's

Abonneren op RSS - Regio

U bent hier

Deel met:

 

Wilt u ook ieder kwartaal het gratis Fonds 1818 Magazine ontvangen?
Meld u dan hier aan.