Lisse

Op een tijdelijk braakliggend stuk grond, nabij een verzorgingshuis, wordt een gemeenschappelijke tuin gerealiseerd. Het stuk grond zal onder meer worden ingericht met een terras, een grasveld, een moestuin, een pluk- en kruidentuin met wilde vegetatie van laag gesnoeid gras en moestuinbakken op rolstoelhoogte, alsmede met een natuurlijke speeltuin. Verschillende omwonenden en organisaties zijn betrokken bij de tuin.
Vereniging Oud Lisse wil van het enigszins oubollige imago afkomen waardoor jongere leden aangetrokken kunnen worden. Dit wil de vereniging doen door om te beginnen de website op te frissen en uit te breiden. Vrijwilligers zorgen voor de digitalisering van het beeldmateriaal en de teksten. De donatie is bestemd voor ontwerp van de website en technische ondersteuning door een professional.
Gluren bij de Buren is een cultureel festival dat plaatsvindt in huiskamers in Lisse. In het weekend van 6 en 7 oktober zullen in minimaal 70 huiskamers in Lisse optredens plaatshebben van evenzoveel lokale (amateur) kunstenaars en groepen.
Museum De Zwarte Tulp in Lisse presenteert 80 jaar na zijn overlijden een tentoonstelling met werk van de schilder Antonie Louis (Anton L.) Koster (1859-1937). Koster heeft zich vanaf circa 1900 toegelegd op het weergeven van bloembollenvelden in schilderijen, pastels en aquarellen. Zijn werk sluit naadloos aan op het thema van het museum: bloembollencultuur. De tentoonstelling is gepland van 16 september 2017 tot en met 30 april 2018 en zal naar verwachting 20.000 bezoekers trekken, met een piek in 2018 wanneer de bollenvelden in bloei staan.
Buurtfeest te Lisse. De straat bestaat 50 jaar.
Het Fioretti College uit Lisse organiseert het anti-pestproject 'Challenge Day' (alias: Over de streep, naar het gelijknamig TV programma). Het betreft hier een initiatief dat is geïnstigeerd op verzoek van leerlingen. Het betreft een zes uur durend programma waarin de begeleiders van Challenge Day eerst het vertrouwen van de kinderen winnen door leuke spelletjes met elkaar te doen en daarna de moeilijke onderwerpen te bespreken.
Met de inrichting van een schuur krijgt SterkSaam de beschikking over een goed geoutilleerde ruimte om de vaste bewoners met een verstandelijke beperking die in een voormalige bollenschuur op het terrein zijn gehuisvest en andere jongvolwassenen uit de Bollenstreek, passende dagactiviteiten te bieden.
Gedurende ongeveer tien jaar wordt er jaarlijks een aantal kleinschalige concerten (kamermuziek) georganiseerd op Kasteel Keukenhof, soms in het Kasteel maar meestal in het Koetshuis. Hiermee wordt een aloude traditie in ere gehouden, want muziek was en is een niet weg te denken onderdeel in het leven op de buitenplaatsen, vanaf hun ontstaan in de 17e eeuw. Met deze donatie kan een vleugel worden aangeschaft, zodat de concerten kunnen blijven.
De Lageveense Molen, fraai gelegen in het polderlandschap naast de spoorverbinding Leiden - Haarlem en de Leidsevaart, dateert uit 1890 en is van oorsprong een vroeg 17de eeuwse wipmolen, gebouwd om de polder te bemalen. Tevens is de Lageveense Molen één van de moeilijkst te bereiken molens van de Rijnlandse Molenstichting. De bovenas van de molen moet nu vervangen worden.

Pagina's

Abonneren op RSS - Lisse

U bent hier

Deel met:

 

Wilt u ook ieder kwartaal het gratis Fonds 1818 Magazine ontvangen?
Meld u dan hier aan.