Uit de Rode Cijfers is een programma van Fonds 1818 in het kader van het 200 jarig bestaan in 2018. Het voorkomen en oplossen van schulden staat centraal.

Eerder Melden Minder Achterstanden (EMMA Zoetermeer)

Uit de Rode Cijfers

In het kader van het 200 jarig bestaan stuurt Fonds 1818 drie verkenners er op uit: Willem Greving, André Hendrikse en Marjan Volkerink. Zij brengen in kaart wat er in de regio van Fonds 1818 leeft en gebeurt om schuldenproblematiek te voorkomen of te verhelpen. Middels interviews en ronde tafelgesprekken brengen ze de vraagstukken en kansen in kaart, brengen verschillende partijen bij elkaar en stimuleren initiatieven. Dit noemen we Uit de Rode Cijfers.

Willem Greving is projectleider van Uit de Rode Cijfers. Zijn missie is om ‘iedereen die met passie de schuldenproblematiek wil voorkomen en oplossen met elkaar te verbinden. Want door samenwerking blijf je gedreven om de stijgende armoede een halt toe te roepen’. 

De verkenners: André Hendrikse, Marjan Volkerink en Willem Greving

Bijvoorbeeld: EMMA Zoetermeer
EMMA (Eerder Melden Minder Achterstanden) signaleert vroegtijdig wanneer mensen in de schulden raken. Op die manier kan optijd kan worden ingegrepen zodat bijvoorbeeld huisuitzetting kan worden voorkomen.EMMA is een samenwerking tussen onder meer woningbouwcorporaties, gemeente Zoetermeer en Kwadraad Maatschappelijk werk.
>> EMMA

 

U bent hier

Deel met: