Insturen kerstprojecten nog mogelijk!

Heb je een briljant idee om Kerst dit jaar binnen de coronamaatregelen te vieren? En help je met dat idee ook nog eens anderen? Staan ontmoeten en verbinden voorop? Pols dan even bij Fonds 1818 of je in aanmerking komt voor een donatie. Een aanvraag indienen voor een kerstproject kan tot en met 10 december.

Ondanks de beperkingen kunnen we ook deze Kerst nog steeds anderen helpen en (online) bij elkaar brengen. Bij buurtcentrum De Mussen, in de Haagse Schilderswijk, hebben ze dat begrepen. Voor veel gezinnen in de Schilderswijk kunnen de feestdagen dit jaar extra lastig zijn. Ze ervaren eenzaamheid en zijn financieel niet sterk. Om toch dat kerstgevoel te geven organiseert De Mussen activiteiten op afstand. Zo worden er maaltijdboxen uitgedeeld waarmee gezinnen – in een digitale livesessie met een chef-kok – thuis een driegangendiner klaarmaken. Zo kunnen de deelnemers toch samen in kerstsfeer aan de slag.

Ook Stichting Liers Gevoel moest omdenken. Jaarlijks organiseren zij een kerstmeeting in een veilinghal, maar dat kan dit jaar niet. In plaats daarvan zenden ze op Tweede Kerstdag op WOS TV een uitzending uit met muziek, (samen)zang, aansteken van kaarsen, het kerstverhaal en gedichten. Op die manier legt het Liers Gevoel toch de verbinding tussen mensen.

Vraag een donatie aan

Weet jij ook een creatieve manier om op afstand mensen met elkaar in contact te brengen tijdens de feestdagen? Fonds 1818 kan je helpen aan geld voor de uitvoering van je project. Stichtingen en verenigingen met kerstprojecten die voldoen aan de coronamaatregelen kunnen tot en met 10 december hun plannen insturen. Ga naar fonds1818.nl/coronahulp

Ben je met drie buurtbewoners en wil je een aanvraag indienen voor een kerstbewonersinitiatief? Ga dan naar kleinecoronahulp.nl. Let op: het gaat hier alleen om projecten die passen binnen de thema's eenzaamheid, dak- en thuislozen en voedselvoorziening.

U bent hier