Programma Minibieb1818 afgerond: verslag vol enthousiaste reacties

Minibieb1818 zorgt voor 271 plekken waar boeken gedeeld en geruild worden, 271 goede redenen om boeken die al jaren vergeten op de boekenplank staan, ook aan anderen te gunnen, 271 aanleidingen om gesprekjes aan te knopen met je buren en 271 plekken in de openbare ruimte waar kleine ontmoetingen plaatsvinden over lezen, over delen met elkaar, en over waarom dat ene boek zo mooi is.

2014 was het jaar van de opkomst van de minibieb in Nederland. In navolging van de Little Free Libraries uit de VS waren er eerder al, verspreid over het land, verschillende ruilbibliotheken ontstaan. Het platform minibieb.nl ging in 2013 online, en in het voorjaar van 2014 besloot Fonds1818 een impuls te geven aan de minibieb-beweging met het programma Minibieb1818. GreenWish ontwikkelde het programma en voerde het uit. Kinderboerderijen en speeltuinverenigingen kwamen in aanmerking voor een gratis minibieb, en particulieren konden een minibieb aanvragen met een grote korting. In twee ronden zijn er in totaal 271 minibiebs aangevraagd. De meeste van deze biebs hebben hun plek inmiddels gevonden: ze hangen aan gevels, staan in voortuinen, buurtplantsoenen. Ook in de Nutstuin van Fonds 1818 hangt een Minibieb.
 
Het enthousiasme onder de nieuwe bezitters van minibiebs is groot, en alle aandacht was positief. GreenWish maakte een verslag van het hele project inclusief veel foto's en reacties van gebruikers. Het resultaat is de moeite van het lezen waard en inspireet mogelijk tot nog meer Minibiebs, al moet je die nu wel zelf bouwen.
 
Het programma Minibieb1818 kon alleen tot stand komen dankzij de inzet van GreenWish, Visie-R, minibieb.nl en de kinderboerderijen. We danken alle aanvragers voor hun enthousiasme, de verhalen, en voor het feit dat zij hun boeken ruilen.
 

U bent hier

Deel met:

 

Wilt u ook ieder kwartaal het gratis Fonds 1818 Magazine ontvangen?
Meld u dan hier aan.