Wijkcentrum De Spelewey toekomstbestendig gemaakt

Wijkcentrum De Spelewey in Voorhout richt zich sinds de jaren tachtig op jeugd- en jongerenwerk. In de afgelopen jaren is het programma verschoven naar ‘ontmoeting in de buurt voor alle leeftijdsgroepen’. De Spelewey - met nieuwe naam Stichting SJJV - huisvest onder andere een jeugdschaakvereniging, een kookclub, zangclub, klaverjasclub en dient zelfs als uitgiftelocatie voor de Voedselbank. Fonds 1818 gaf een donatie om te verduurzamen.

Asbest wordt verwijderd bij wijkcentrum De Spelewey

Om dit wijkcentrum nog jaren mee te laten gaan was een opknapbeurt hard nodig. Fonds 1818 gaf een donatie om te verduurzamen: voor het verwijderen van asbest, om zonnepanelen te installeren, om het toegankelijker te maken voor mensen die slecht ter been zijn, voor een betere akoestiek, voor afbouw van de gasaansluiting.

“Dankzij de bijdrage van Fonds 1818 is Stichting SJJV toekomstbestendig als zelfstandige stichting. De dagelijkse kosten, zoals de energierekening, blijven beperkt. Zo kunnen we onze activiteiten voor een laag deelnemerstarief aanbieden, en hebben we ruimte om het programma te ontwikkelen en door te zetten naar de volgende generatie.” - Jan Seijsener, Stichting SJJV.

In samenwerking met Stichting Welzijn Teylingen organiseert SJJV sinds kort sociaal koken. Meer van dit type activiteiten zijn in ontwikkeling en zullen dit jaar van start gaan.

Kan jouw buurtontmoetingsplek ook een opknapbeurt gebruiken? Of wil je investeren in energiebesparing? Fonds 1818 helpt je graag met een tijdelijke donatieregeling voor buurtontmoetingsplekken! Ga naar het speciale aanvraagformulier waarnaar we eerder verwezen in je e-mailuitnodiging.