Waarom zingen gelukkig maakt

Zangkoren zijn er in alle soorten en maten. Van shantygroepen die schuimende zeemansliederen ten gehore brengen tot vrouwenkoren met a capellaversies van de laatste pophits. Hoewel de genres sterk uiteenlopen, hoor je deze twee termen overal klinken: plezier en energie! Dat geldt niet alleen voor de uitvoerende partijen, maar zeker ook voor de luisteraars. Met het programma Koren zingen voor Ouderen laat Fonds 1818 duizenden mensen in ons werkgebied genieten – van de muziek, maar zeker ook van het gezellige samenzijn.

Jaarlijks treden honderden koren en muziekverenigingen uit onze regio op in verpleeg- en verzorgingshuizen voor ouderen en mensen met een beperking. Ons programma Koren zingen voor Ouderen maakt de koppelingen mogelijk en geeft de koren een vergoeding voor hun optreden. Je hoeft maar een flard van zo’n optreden mee te krijgen om te zien hoeveel goeds dat doet, bij de zangers en bij de luisteraars. In onderstaande video vertellen een koorlid van het Zoetermeers Musicalkoor en bewoners en de activiteitenbegeleider van WoonZorgPark Saffier Swaenesteyn wat de optredens met hen doen.   

Wil je net als het Zoetermeers Musicalkoor optreden bij zorginstellingen? Registreer je dan op korenzingenvoorouderen.nl. Als jullie voldoen aan de voorwaarden, dan kun je voor maximaal vier optredens per kalenderjaar een vergoeding van 350 euro per optreden krijgen.

Wat gebeurt er in je brein als je samen zingt?

Hoe kan het dat muziek en samen zingen mensen gelukkig maakt? In deze video legt prof. dr. Erik Scherder, hoogleraar neuropsychologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, uit waarom samen zingen een geweldig gemeenschappelijk gevoel geeft. 

Project van de maand

Elke maand richten we onze schijnwerpers op een gesteund project dat de aandacht verdient. In een artikel of video kun je lezen of zien wat het project zo bijzonder maakt en welke bevlogen mensen zich hiervoor inzetten.

Wij werken met tien aandachtsgebieden. Dit project valt onder:

Welzijn

Benieuwd of je bij Fonds 1818 aan het juiste adres bent?

Start de quickscan voor:

OrganisatiesBewoners