In 180 woorden

Vervagend geheugen, kraakheldere muziekklanken: OdenseHuisOrkest maakt podcast

Elke donderdagmiddag gebeurt er iets bijzonders in de Odensehuiskamer, een buurtontmoetingsplek van welzijnsorganisatie Voorschoten Voor Elkaar. Mensen met beginnende geheugenproblemen komen hier samen om, onder leiding van Greet Meesters, muziek te maken. Het unieke, door Fonds 1818 gesteunde OdenseHuisOrkest blijft niet binnenskamers: sinds kort is er de vierdelige podcastserie ‘Hey goedemiddag’, waarin bevlogen deelnemers, vrijwilligers en buurtbewoners vertellen wat muziek met hen doet. 

Podcast OdenseHuisOrkest, Voorschoten voor Elkaar

“Fantastisch dat Greet iedereen meekrijgt om mee te doen. Al is het maar schudden met eieren. Het is iedere week weer een feest.” Het zijn de eerste zinnen die je hoort als je de podcastserie ‘Hey goedemiddag’ aanklikt. In vier afleveringen van ongeveer twintig minuten maak je kennis met uiteenlopende mensen rond het OdenseHuisOrkest. Het project is opgezet voor mensen met geheugenproblemen, maar er spelen ook muziekvrijwilligers mee uit Voorschoten en omliggende gemeenten. “Vaak kennen mensen elkaar nog van vroeger, van school of een sportclub”, vertelt orkestleider Greet, “en dan komen ze elkaar hier weer tegen. Zo ontstaat een eigen muziekgemeenschap.”

We zouden nog veel meer over het OdenseHuisOrkest kunnen schrijven, over de kracht van muziek, de gezelligheid van het samenkomen en de energie van alle betrokkenen, maar veel leuker is het om dit alles te hóren. Beluister hier de vierdelige podcastserie ‘Hey goedemiddag’.

Werk je met jouw welzijnsorganisatie aan een project dat vergelijkbaar is met het OdenseHuisOrkest? Vergeet dan niet om een donatie aan te vragen bij Fonds 1818

In 180 woorden

Kort maar krachtig: soms zijn er maar weinig woorden nodig om de noodzaak, invloed of waarde van een initiatief over te brengen. 180 woorden in dit geval.

Wij werken met tien aandachtsgebieden. Dit project valt onder:  

Welzijn