(Online) praten helpt, juist in coronatijd

‘’Het is zo jammer dat we nergens naar toe kunnen leven’’, vertelt Mieke (79) op de website wijencorona.nl. Het platform geeft senioren een stem in coronatijd. Wijencorona.nl is een initiatief van stichting GetOud die jarenlange ervaring heeft met het werken voor en met ouderen. Eén van de initiatiefnemers vertelt: ‘’In het begin van de coronatijd zagen we veel kwetsbare groepen in de media, maar de ouderen waren maar weinig in beeld. Daarop hebben we bedacht om een platform te maken waar ouderen hun verhalen kunnen delen en elkaar hopelijk op die manier kunnen steunen en inspireren.’’ Sinds kort staan er 100 nieuwe verhalen op wijencorona.nl. Fonds 1818 helpt dit initiatief.

Wij en corona GetOud

‘’Het is zo saai. Ik zie niemand. Mijn beide dochters werken. Ze komen met zoveel mensen in aanraking dat ik niet bij ze in de buurt durf te komen. Gelukkig brengen ze wel de boodschappen. Als ze die voor de deur zetten en weer weggaan schieten bij mij de tranen in de ogen. Even een knuffel of elkaar gewoon lekker beetpakken, het zit er niet meer in. Wat is het leven dan nog? Hoe moet het verder? Nu zit ik in huis of op het balkon. Buiten mijn appartement kom ik niet, want het kan niet zo zijn dat ik mijn meiden niet zie, maar wel in een parkje ga zitten waar ik ook van alles op kan lopen.’’

Het is het aangrijpende verhaal van Joke (68), dat zij heeft gedeeld op wijencorona.nl. De online plek dient niet alleen als uitlaatklep en steun, de ouderen vinden er ook handige tips en leuke inspiratie. Zo heeft Joke naar aanleiding van haar verhaal veel kaartjes in de bus gekregen van mensen die haar een hart onder de riem wilden steken. Een andere gebruiker van het platform, Piet (82), heeft dankzij dit initiatief al twee keer een bos bloemen gehad en een keer taart.

Sinds maart hebben ruim 29.000 ouderen de meer dan 300 verhalen op wijencorona.nl (deels) gelezen. Inmiddels staan er 100 nieuwe verhalen op de website.
Heb jij een verhaal dat je graag op de site van Wij & Corona terugziet? Ga dan naar wijencorona.nl.