Nijntje beweegtips voor thuis

Nijntje beweegtips voor thuis

Doe mee met je dreumes, peuter of kleuter!

 

Tussen je videomeetings met collega’s door het schoolwerk van je oudste nakijken terwijl je peuter de keukenkastjes overhoop haalt: heb je ook het gevoel dat je als jonge ouder in coronacrisistijd alle ballen in de lucht moet houden? Neem dan vooral ook de tijd en rust om dat letterlijk te doen. Met een bijdrage van Fonds 1818 heeft Dutch Gymnastics leuke nijntje beweegtips gemaakt voor ouders met kinderen van één tot en met vijf jaar.

 

Beweeg je mee?
De online beweegtips voor thuis zijn onderverdeeld in ideeën voor dreumesjes, peuters en kleuters. Papieren bekertjes omgooien met sokkenballen, rondlopen in de grote schoenen van papa of mama, samen een gekleurde doekjesdans bedenken of een levend klimparcours op touw zetten; alle tips zorgen gegarandeerd voor veel speel- en beweegplezier. Naast het bezoeken van de website kun je de beweegtips in je mailbox ontvangen door je te abonneren op de nieuwsbrief van Dutch Gymnastics.

 

Beweegdiploma als bekroning?
In normale tijden vormen de online tips een aanvulling op het nijntje Beweegdiploma. Deze populaire beweeglessen voor de allerkleinsten worden georganiseerd door Dutch Gymnatics, hét gymsportnetwerk van Nederland dat onderdeel is van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU). Vanwege de coronacrisis kunnen de professionele nijntje-trainers in deze periode helaas geen gezellige groepslessen geven en de inspanningen van de kindjes bekronen met een diploma. Maar wie weet kunnen de ouders samen met hun kleine deelnemers wel een mooi thuis-beweegdiploma in elkaar knutselen?

 

Dans mee met nijntje
Als je na de vrolijke inspanning weer wat tijd voor je werk of het huishouden nodig hebt, kan nijntje nog steeds goed van pas komen. Op YouTube zijn vele video’s te vinden. Barst je kindje nog van de energie? Bij het filmpje Dans mee met nijntje beweegt hij of zij vast fanatiek verder. “Twee pasjes naar voren en één pasje terug. Draai nu een rondje met je hand op je rug. Doe je armen omhoog en maak ze mooi rond. Klap in je handen, stamp op de grond.”

U bent hier