In 180 woorden

Met andere ogen kijken naar sociale uitsluiting

Virtual Reality is natuurlijk leuk om je mee in een achtbaan of in de vorige eeuw te wanen, maar je kunt de techniek ook inzetten om de samenleving bewuster en meer begripvol te maken. Dat laatste doet Critical Mass met de installatie ‘Met andere ogen’. Fonds 1818 steunde deze bijzondere VR-beleving en bijbehorende Haagse stadsgesprekken over sociale uitsluiting.

Stichting Critical Mass organiseert installatie Met andere ogen om het gesprek aan te gaan over situaties van discriminatie, racisme en sociale uitsluiting

Stichting Critical Mass organiseerde de afgelopen maanden meer dan vijftig stadsgesprekken en twee events in Den Haag waarin de VR-beleving ‘Met andere ogen’ werd ingezet. Honderden Hagenaars gingen met elkaar het gesprek aan over situaties van discriminatie, racisme en sociale uitsluiting. Zo ook de voetbalclub H.V.V. Laakkwartier. Hier maakten de sporters door de installatie een situatie mee in een virtuele kleedkamer over homofobie in de voetbalsport. 

‘Met andere ogen’ wordt de komende tijd aangeboden door het hele land en is opgezet voor een brede doelgroep, waaronder maatschappelijke organisaties, sportclubs, gemeenten en goede doelen. 

Wil jij binnen jouw organisatie op een interactieve manier meer bewustwording creëren rond de thema’s racisme, discriminatie en uitsluiting? En staan jullie ervoor open om medewerkers de ruimte te bieden en van zich te laten horen in een groepsgesprek? Neem dan een kijkje op de site van Critical Mass of mail direct naar projectleider Karin Lachmising.

In 180 woorden

Kort maar krachtig: soms zijn er maar weinig woorden nodig om de noodzaak, invloed of waarde van een initiatief over te brengen. 180 woorden in dit geval.

Wij werken met negen aandachtsgebieden. Dit project valt onder:  

Educatie