Culture Clash4U: springplank naar sociaal ondernemerschap

Culture Clash4U: springplank naar sociaal ondernemerschap

Schetsen, stand-uppen, kunst maken discussiëren over actuele onderwerpen. Jongeren hebben een plek nodig om hun mening, creativiteit en talenten te uiten. Yasir Sayed, één van de oprichters van Culture Clash4U, biedt zo’n plek. ‘’Wij bieden letterlijk en figuurlijk ruimte. Ruimte om ideeën en dromen van ondernemende jongeren om te zetten in realiteit.’’ Maar ruimte kost geld en daar komt Fonds 1818 om de hoek kijken.

 

Bij Culture Clash4U vinden gedreven jongeren niet alleen een podium en bruisende ontmoetingsplek, maar ook een springplank naar sociaal ondernemerschap. Met het project The Hague Youth Factory (The HYF) maken Yasir en zijn team grote stappen. ‘’In zo’n drie jaar tijd hebben we een heleboel jonge ondernemers helpen starten door ze simpelweg zelfvertrouwen en ruimte te geven. Zo is één van de jongeren inmiddels professioneel grafisch ontwerper met internationale klanten en zijn bekende merken als Solar Skelter en Lights in Emotion ooit hier gestart’’, vertelt Yasir.

 

The HYF geeft het eerste zetje
Leden van The HYF kunnen gebruikmaken van de ruimte aan de Wilhelmina van Pruisenweg 55 in Den Haag, voor voordrachten, evenementen, vergaderingen, om te werken en om andere gelijkgestemde jongeren te ontmoeten. Yasir: ‘’De jongeren moeten zelf met ideeën komen die sociaal ondernemerschap bevorderen of iets toevoegen aan de maatschappij. Het basisidee is dat jongeren voor jongeren werken en dat we niet organiseren, wij faciliteren alleen”.

 

Steeds meer jongeren sluiten zich aan
De ruimte aan de Wilhelmina van Pruisenweg zit wel wat verstopt aan de bekende Laan van NOI. En er is grote behoefte uit andere wijken in Den Haag. Daarom heeft het team besloten activiteiten te organiseren in de Haagse wijken Escamp en Stationsbuurt. ‘’Om de jongeren bekend met ons te maken organiseren we in die wijken een mini-HYF. We weten vanuit ons netwerk dat er veel animo voor is en zodra het van de grond komt gaan we op zoek naar leegstaande panden, zodat we nóg beter bereikbaar zijn.’’

 

Yasir: ‘’We zijn trots op onze jongeren. Wij helpen hen niet alleen, zij helpen ons ook. Als we een promovideo nodig hebben, maken ze die voor ons. Dat is een klein voorbeeld uit de vele diensten die ze ons bewijzen.’’

 

Bekijk de video op www.cultureclash4u.com/activities/the-hyf om een nog beter beeld te krijgen van wat The HYF doet voor jongeren en andersom.

U bent hier