In 180 woorden

Helpende handen voor Noordwijkse ouderen

Hoor je Stichting Marhaba, dan hoor je de termen ‘samenkomen’ en ‘samenwerken’. De Noordwijkse organisatie stimuleert mensen met een migratieachtergrond op allerlei manieren om mee te doen in de maatschappij. Dat er van ‘samen’ nu helaas even geen sprake kan zijn, betekent niet dat de mensen van Marhaba duimendraaien. Integendeel: twaalf vrijwilligers staan zeven dagen per week klaar voor kwetsbare ouderen die wel wat hulp kunnen gebruiken.

Marhaba Noordwijk Fonds 1818

“We merken dat er veel behoefte is aan praktische ondersteuning”, vertelt Abdel Hamid El Yaakoubi, bestuurslid van Marhaba. “Onze vrijwilligers helpen waar ze dat kunnen: naar het ziekenhuis rijden, boodschappen doen, de tuin onderhouden, een extra paar ogen bieden bij administratieve zaken.” Naast de praktische hulp is er veel behoefte aan luisterende oren. Ook die bieden de vrijwilligers van Marhaba. Abdel: “Twee keer per week organiseren we digitale ontmoetingen én met onze belcirkels houden we de contacten met ouderen warm.” 

Wil je ook hulp bieden in coronatijd en kun je een donatie van Fonds 1818 goed gebruiken? Via onze speciale procedure kunnen we je aanvraag snel behandelen! 

In 180 woorden

Kort maar krachtig: soms zijn er maar weinig woorden nodig om de noodzaak, invloed of waarde van een initiatief over te brengen. 180 woorden in dit geval. 

Wij werken met negen aandachtsgebieden. Dit project valt onder:  

Welzijn