In 180 woorden

Haagse wijk vol vogelhuisjes

Soms is er maar een klein bedrag nodig om met elkaar het verschil te maken. Zo ontvingen bewoners van de Haagse wijk Laak 250 euro van Fonds 1818 om een plan uit te voeren waar niet alleen mensen blij van worden, maar ook vogels.

Lia Visser Laakkwartier Den Haag Fonds 1818

Initiatiefnemer Lia Visser en haar wijkgenoten maken twintig vogelhuisjes. “De ideale bezigheid in deze grauwe winter, zo kunnen we ons alvast verheugen op het voorjaar”, vertelt Lia. “De vogelhuisjes fleuren de wijk op, maar we hechten vooral waarde aan de saamhorigheid. Met elkaar beslissen we waar we de huisjes ophangen. Steeds meer wijkgenoten worden enthousiast en vragen of we ook een huisje voor in hun straat hebben.” Nu maar afwachten uit welk vogelhuisje over een paar maanden de eerste tjilpgeluiden klinken. Laat die Laakse lente maar komen!

Welk idee geeft jou en je buurtgenoten vleugels? Stuur de aanvraag voor jullie bewonersinitiatief in vóór de sluitingsdatum.

Bewonersinitiatief

Bewoners die oog hebben voor elkaar en voor hun buurt of straat: daar draait het om bij onze bewonersinitiatieven. Vier keer per jaar geven we donaties van 250 tot 1.500 euro aan enthousiastelingen uit onze regio die van aanpakken weten.

Wij werken met negen aandachtsgebieden. Dit project valt onder:

Natuur & Milieu