Haagse wijk vol vogelhuisjes

Bewoners die oog hebben voor elkaar en voor hun buurt of straat: daar draait het om bij onze bewonersinitiatieven. Vier keer per jaar geeft Fonds 1818 geld aan enthousiastelingen uit onze regio die van aanpakken weten. Soms is er maar een klein bedrag nodig om met elkaar het verschil te maken. Zo ontvingen bewoners van de Haagse wijk Laak 250 euro van Fonds 1818 om een plan uit te voeren waar niet alleen mensen blij van worden, maar ook vogels.

Lia Visser Laakkwartier Den Haag Fonds 1818

Initiatiefnemer Lia Visser en haar wijkgenoten maken twintig vogelhuisjes. “De ideale bezigheid in deze grauwe winter, zo kunnen we ons alvast verheugen op het voorjaar”, vertelt Lia. “De vogelhuisjes fleuren de wijk op, maar we hechten vooral waarde aan de saamhorigheid. Met elkaar beslissen we waar we de huisjes ophangen. Steeds meer wijkgenoten worden enthousiast en vragen of we ook een huisje voor in hun straat hebben.” Nu maar afwachten uit welk vogelhuisje over een paar maanden de eerste tjilpgeluiden klinken. Laat die Laakse lente maar komen!

Welk idee geeft jou en je buurtgenoten vleugels? Stuur de aanvraag voor jullie bewonersinitiatief in vóór 1 februari!

De ideale bezigheid in deze grauwe winter, zo kunnen we ons alvast verheugen op het voorjaar.
Lia Visser - initiatiefnemer

In 180 woorden

Kort maar krachtig: soms zijn er maar weinig woorden nodig om de noodzaak, invloed of waarde van een initiatief over te brengen. 180 woorden in dit geval.