Haagse stichting laat senioren stralen

Haagse stichting laat senioren stralen

Als je haar maar goed zit. Veel mensen zweren bij dit motto. Veel vrouwen voegen er nog iets aan toe: gelakte nagels, een verzorgde huid, mooie make-up. Een goede persoonlijke verzorging geeft zelfvertrouwen. Bovendien is een bezoek aan een kapper, schoonheidsspecialist of manicure een gezellige, sociale bezigheid. Voor een grote groep ouderen is dit soort verwennerij lang niet meer vanzelfsprekend.  De kleine stichting Beauty voor de Senior doorbreekt deze situatie en laat Haagse senioren (dames én heren) stralen.

Verwenmiddag
Met vijf vrijwilligers zet Beauty voor de Senior zich in om ouderen uit acht wijken in Den Haag – van Scheveningen tot de Schilderswijk – een middag in de watten te leggen. In buurt- en wijkcentra en in zorginstellingen wordt het contact gelegd met dames en heren die veelal alleen leven, niet meer goed kunnen lopen of dementerend zijn.

Om het niet te onrustig te maken en alle persoonlijke aandacht te kunnen geven , werkt de stichting bewust in kleine groepjes: maximaal twee ouderen met één vrijwilliger. In een ontspannen setting, waarin alle tijd is om gezellig te praten en elkaar te leren kennen, kunnen de deelnemers genieten van een hand- en huidbehandeling. De dames krijgen eventueel wat make-up.

Mooi aan de high tea
“Wat jammer dat niemand ziet hoe mooi ik ben als ik straks thuiskom.” Aan het einde van de ‘beautysessie’ kregen de vrijwilligers dit vaak te horen. Daarom heeft de verwenmiddag tegenwoordig een mooi staartje: het stralende groepje maakt een uitstapje naar een café of restaurantje, waar ze bijvoorbeeld samen een pannenkoek eten of een high tea krijgen geserveerd.

De initiatiefnemers van dit project hebben zich aangemeld via het spreekuur: het vaste en wekelijkse inloopmoment van Fonds 1818  waarbij plannen in de maak kunnen worden voorgelegd aan onze adviseurs. Werkt u ook aan een idee voor een betere maatschappij en kunt u wat hulp of advies gebruiken? Kom vooral langs op donderdagmiddag in Het Nutshuis! Op deze site vindt u het schema met data en adviseurs.

Foto: Frank Jansen

U bent hier