De Participatie Keuken ziet de vraag toenemen

Steeds meer mensen kloppen aan voor hulp, ook mensen die het eerder niet nodig hadden. Verschillende organisaties staan voor hen klaar. Eén daarvan is De Participatie Keuken in Den Haag. In de video hieronder vertelt Ben Lachab, oprichter van deze stichting, hoe hij mensen praktisch helpt en positieve energie doorgeeft.

Sommige mensen in Nederland hebben urgente financiële problemen, en ondanks de vele voorzieningen die Nederland rijk is, komen deze mensen vaak alsnog niet rond. Het vraagt veel vaardigheden (budgetteren, impulsen bedwingen, rekenen) en creativiteit om met een minimuminkomen rond te komen zonder schulden te maken. Sommige mensen lukt dat eenvoudigweg niet. 

Nu ook nog eens de energieprijzen en de kosten voor levensmiddelen torenhoog zijn, ontstaan er schrijnende situaties, ook voor mensen die niet van een minimumloon hoeven te leven. Het probleem is groot en complex. Of het nu gaat om hulp bij isolatie, maaltijdprojecten voor hen die moeten kiezen tussen eten of stoken, het geven van voorlichting of het bieden van een warme plek. Fonds 1818 helpt partijen als De Participatie Keuken helpen.

Wil jij net als De Participatie Keuken in actie komen? Bekijk dan of Fonds 1818 je kan helpen bij jouw plannen.

Benieuwd of je bij Fonds 1818 aan het juiste adres bent?

Start de quickscan voor:

OrganisatiesBewoners