De Mallemok en Het Couvéehuis ruimer en veiliger gemaakt

Welzijn Scheveningen stimuleert bewoners om zich actief in te zetten voor hun buurt en medebewoners. Daarom organiseren ze samen met vrijwilligers activiteiten voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Daarnaast wordt ondersteuning geboden aan kwetsbare bewoners met het doel hen volwaardig te laten participeren in de samenleving. Fonds 1818 gaf een donatie voor het opknappen van twee locaties van Welzijn Scheveningen.

De Mallemok heeft een nieuwe overkapping, gefinancieerd door Fonds 1818

Welzijn Scheveningen beheert vier wijk- en dienstencentra, waaronder De Mallemok in het Geuzen- en Havenkwartier en Het Couvéehuis in het Statenkwartier. De welzijnsorganisatie is blij dat vele buurtbewoners zo intensief gebruikmaken van de centra. Een aantal ruimtes in De Mallemok en Het Couvéehuis kon efficiënter en optimaler ingericht worden voor de verschillende bezoekers en activiteiten. De oplossing voor Het Couvéehuis: het plaatsen van uniforme kasten die zorgen voor een efficiëntere indeling, waardoor er meer verschillende activiteiten kunnen plaatsvinden. "We konden een nieuw naaiclubje starten, omdat we nu kasten hebben waar de naaimachines veilig in staan." - locatiemanager Het Couvéehuis.

In De Mallemok is een veiligere computerruimte gekomen voor jongeren. Daarnaast is aan de achterzijde bij de nieuwe speeltuin, een overkapping geplaatst. “Nu kunnen er meer bezoekers terecht en bij slecht of juist heel zonnig weer kan er ‘gescholen’ worden. De overkapping zorgt ook voor meer koelte binnen.” – Sharon Dee, beleidsmedewerker bij Welzijn Scheveningen.

Fonds 1818 gaf Welzijn Scheveningen een donatie om dit alles te betalen.

Kan jouw buurtontmoetingsplek ook een opknapbeurt gebruiken? Of wil je investeren in energiebesparing? Fonds 1818 helpt je graag met een tijdelijke donatieregeling voor buurtontmoetingsplekken! Ga naar het speciale aanvraagformulier.