Actie Pepernoot voor kinderen in armoede

Voor één op de twaalf kinderen in Nederland zit een cadeautje van de Sint er niet in. Het geld is er simpelweg niet. Met Actie Pepernoot zorgt Stichting Kinderhulp dat kinderen die in armoede opgroeien straks op pakjesavond tóch een cadeautje krijgen. Fonds 1818 steunt dit liefdevolle initiatief.

inspiratie placeholder

Hoe ga je de decembermaand in als je amper geld hebt om elke avond een warme maaltijd op tafel te krijgen? Helaas is dit voor veel kinderen in Nederland de realiteit. Terwijl vriendjes en buurtkinderen wél een cadeautje krijgen op Sinterklaasavond, is er bij een heleboel kindjes een groot verdriet als de Sint niks brengt. Stichting Kinderhulp vindt dat elk kind het recht heeft om ‘gewoon’ mee te doen, dat elk kind enthousiast moet kunnen vertellen over hun gekregen cadeautjes op 5 december.

 

Met onder andere de gift van Fonds 1818 aan Actie Pepernoot worden 250 kinderen uit ons werkgebied heel blij gemaakt. Ook jij kunt helpen! Ga naar de site van Stichting Kinderhulp om te zien hoe. Het bedrag dat je doneert komt via maatschappelijke organisaties terecht bij ouders die het niet breed hebben. De ouders krijgen een cadeaubon ter waarde van € 20 om Sinterklaascadeautjes te kopen. Zo zorgen we er samen voor dat straks alle kindjes in Nederland de gezelligheid, zoetigheid en blijdschap kunnen ervaren die hoort bij het Sinterklaasfeest.

Benieuwd of je bij Fonds 1818 aan het juiste adres bent?

Start de quickscan