Ben maakt honderdduizend maaltijden voor ouderen

Ben maakt honderdduizend maaltijden voor ouderen

Ben Lachhab runt een Resto van Harte restaurant in Den Haag waar kwetsbare ouderen samen een maaltijd kunnen eten. En omdat die nu vanwege het coronavirus steeds meer thuisblijven is Ben honderdduizend maaltijden aan het maken zodat deze mensen de komende vijftien weken ook gewoon te eten hebben. Fonds 1818 steunt het initiatief van Ben!

 

Minder gebruik van sociale voorzieningen
Ouderen en andere kwetsbare groepen kunnen door de maatregelen rondom het coronavirus steeds minder gebruik maken van sociale voorzieningen en blijven daardoor ook verstoken van gezonde maaltijden. Initiatiefnemer Ben Lachhab heeft het idee gevat om honderduizend maaltijden te maken voor duizend kwetsbare ouderen, zodat zij vijftien weken lang een gezonde maaltijd kunnen eten. ''Voor het geval dat Nederland op slot gaat'', zegt Ben.

 

Voorkomen dat ouderen zonder eten komen te zitten
De gemeente Den Haag heeft het plan opgepakt en is in gesprek gegaan met Ben en de Haagse welzijnsorganisaties. Bij het initiatief is ook de Boodschappenbegeleidingsdienst betrokken die een deel van de vervoerslogistiek voor zijn rekening neemt. Het is een flinke onderneming, maar volgens Ben moet het lukken als de juiste instanties samenwerken.

 

Ben is een crowdfundactie begonnen op Gofund me en heeft intussen meer dan € 7.000 opgehaald. Het streven is om op deze manier zeker € 40.000 op te halen. In totaal heeft Ben € 150.000 nodig voor alle honderdduizend maaltijden. Fonds 1818 en de gemeente doneren een groot bedrag, zodat de kwetsbare ouderen in onze regio niet zonder eten komen te zitten. 

 

Foto door Daniella van Bergen

U bent hier