Het Nutshuis

Het Nutshuis maakt programma’s over maatschappelijke thema’s met en voor betrokken bewoners van Den Haag.

Het programma wordt gemaakt met het oog op de achtergronden van en veelzijdige perspectieven op maatschappelijke kwesties.

Het Nutshuis is het voormalige hoofdkantoor van de Nutsspaarbank (1818 - 1992) en is eigendom van Fonds 1818. De Nutsspaarbank is voorgekomen uit de Maatschappij tot Nut van ‘t Algemeen. Na een fusie met de VSB Bank in 1992 ontstond het huidige Fonds 1818. Het Nutshuis opende na een grondige renovatie in 2006 in de huidige functie de deuren.In de zalen van Het Nutshuis vinden meerdere keren per week debatten, seminars, talkshows, filmprogramma’s en experimentele geluids- en beeldende kunstperformance plaats. Deze programma’s worden gemaakt met het oog op verdieping en achtergronden bij maatschappelijke kwesties en kunst en cultuur vanuit een maatschappelijk perspectief. Naast deze programma’s is Het Nutshuis op werkdagen tussen 11 en 16 uur gratis te bezoeken voor de doorlopende fotografie exposities, het café en de tuin. En natuurlijk staat een gratis toegankelijk Wifi netwerk de bezoeker ter beschikking.

Het Nutshuis wordt ook verhuurd voor externe evenementen. Het gebouw beschikt over vijf sfeervolle zalen en een prachtige tuin. Alle ruimtes zijn heel geschikt voor seminars en vergaderingen, maar ook voor ontspannen lunchen, dineren en borrelen.

Gasten
Het Nutshuis biedt in huis ook een podium aan programma’s van de non profit-organisaties die de kantoren in het gebouw bewonen, evenals aan programma’s van anderen. Zo worden er regelmatig lezingen en debatten georganiseerd en vindt er een heel scala aan festivals plaats in de monumentale Bankhal.


www.nutshuis.nl

De Nutstuin

 

U bent hier

Deel met:

 

Wilt u ook ieder kwartaal het gratis Fonds 1818 Magazine ontvangen?
Meld u dan hier aan.