Het is niet meer mogelijk om een plan in te sturen voor de Herfstpremie. De inschrijvingen zijn gesloten.

Alle inwoners van Leiden en de Duin- en Bollenstreek konden tot 20 november plannen indienen en kans maken op prijzen tussen de 500 en 5.000 euro om die plannen uit te voeren. Uitreiking is op donderdag 14 december in het Leidse Volkshuis.

Winnaars 2016

Herfstpremie 2017

Een goed idee om de buurt op te fleuren? Vaak ontbreekt het initiatiefnemers aan geld om de plannen daadwerkelijk uit te voeren. Gelukkig is er ook dit jaar weer mogelijkheid om dat probleem op te lossen. De inschrijvingen voor de zevende editie van de Herfstpremie - een samenwerking tussen Fonds 1818 en het Leidsch Dagblad - zijn weer open. In totaal wordt er een bedrag van 55.000 euro verdeeld onder de inzendingen.

Het thema dit jaar luidt: Verrijk je buurt. Naast een link met het buurleven moet de inzending zich richten op inwoners van de Bollenstreek of de Leidse Regio en een maatschappelijke bijdrage leveren aan de buurt. Particulier, groepjes burgers, maatschappelijke organisaties of instellingen en bedrijven, alle goede ideeën zijn welkom. Vorig jaar waren er bijvoorbeeld prijzen voor een repair-cafe in Sassenheim, maar ook voor de aanleg van een drinkwaterpunt en eetgroepen waar verschillende groepen mensen samenkomen. Inzendingen kunnen ook dit jaar aanspraak maken op bedragen van 500, 1.000, 1.500, 3.000 en 5.000 euro.  

Het is niet meer mogelijk om een plan in te sturen voor de Herfstpremie. De inschrijvingen zijn gesloten.

U bent hier

Deel met: