Fonds 1818 verwelkomt twee nieuwe bestuursleden

Met ingang van 1 januari 2021 treden Yvon van Houdt en Hikmat Khan toe tot het bestuur van Fonds 1818. Beiden hebben een ruime ervaring met maatschappelijke organisaties, zowel als bestuurder als aan de uitvoerende kant. Daarmee sluit hun ervaring uitstekend aan bij de doelstellingen van Fonds 1818 en de expertise die het bestuur nodig heeft.

Yvon van Houdt is directeur van MEE NL, een coöperatieve vereniging van 20 MEE organisaties die inclusie bevorderen van mensen met een niet zichtbare beperking. Belangenbehartiging in het sociale domein loopt als een rode draad door haar loopbaan. Daarmee brengt Yvon een waardevolle toevoeging op de expertise van het bestuur. Yvon van Houdt woont in Delfgauw.

Hikmat Khan heeft een achtergrond zowel binnen maatschappelijke organisaties als het bedrijfsleven in binnen- en buitenland. Zijn expertise op het gebied van goed bestuur en brede maatschappelijke inbedding zijn van grote meerwaarde voor het bestuur. Hikmat Kahn is managing business partner bij Cap Gemini Consulting en woont in Nootdorp.

Na een maximale zittingsduur van negen jaar verlaat per 31 december Lian Merkx het bestuur van Fonds 1818. De afgelopen jaren heeft zij met kritische blik vorm gegeven aan haar taak. Met passie voor onder andere het thema duurzaamheid en grote betrokkenheid bij Fonds 1818 en de aanvragers vervulde zij haar functie in het bestuur. Het bestuur dankt Lian Merkx hartelijk voor haar inzet en bijdrage.

Door het vertrek van Lian Merkx ontstond een vacature. Het bestuur prijst zich gelukkig dat de kwaliteit van de kandidaten die reageerden op de vacature zo hoog was dat besloten werd twee geschikte kandidaten te benoemen.