Veelgestelde vragen - Koren

Het is het uitdrukkelijk niet de bedoeling dat een zorgcentrum bij zou moeten betalen voor een optreden van een koor. Als de vergoeding van € 300,- niet toereikend zou zijn, dan moet het koor niet deelnemen aan Koren Zingen voor Ouderen.

Het optreden moet gratis toegankelijk zijn voor de ouderen, dus ook het zorgcentrum mag geen toegangsprijs vragen.

Op zich een aardig idee, maar wij willen hier niet voor kiezen. Ten eerste heeft het financiële consequenties, die wij niet willen dragen. Meer optredens betekent een hogere financiële bijdrage van Fonds 1818. Een tweede reden is dat het aantal deelnemende koren ongeveer twee keer zo groot is als het aantal deelnemende zorgcentra. Bij gelijkstelling van het aantal optredens zou dit betekenen dat minder populaire koren niet meer terecht kunnen bij zorginstellingen omdat deze reeds volgeboekt zijn met populaire koren.

Fonds 1818 heeft regionale grenzen gesteld en wil daar aan vast houden. Dus uitsluitend koren en zorgcentra binnen het werkgebied kunnen deelnemen aan dit project. Ons werkgebied omvat de gemeenten: Delft, Den Haag, Hillegom, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Leidschendam-Voorburg, Lisse, Midden-Delfland, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Teylingen, Voorschoten, Wassenaar, Zoetermeer, Zoeterwoude.

Een ouderenbond of een afdeling van de Zonnebloem kan zich alleen aansluiten bij ‘Koren Zingen voor Ouderen' indien deze vaste wekelijkse bijeenkomsten voor ouderen organiseert op een vaste locatie.

Koren die een kerkviering begeleiden in een zorgcentrum mogen dit mee laten tellen in het project ‘Koren Zingen voor Ouderen'. Wij zien dat tijdens Pasen, Pinksteren en Kerstmis wel degelijk de religieuze koren aan bod komen in de zorghuizen.

Door ruimtegebrek op de lijsten hebben wij hier niet de voorkeur aan gegeven en zijn dat evenmin van plan te doen. Via de website van het betreffende zorgcentrum is dit gemakkelijk te achterhalen.

Administratief is dat niet gemakkelijk voor ons. We verzoeken u daarom intern de e-mail door te sturen.

We vinden het een goede suggestie en zullen nadenken over de mogelijkheden.

Fonds 1818 vindt dit uitermate vervelend. In de spelregels staat toch duidelijk vermeld dat afspraken pas gemaakt mogen worden ná het verspreiden van de lijsten. Dan pas krijgt iedereen evenveel kansen om met een gewenst zorgcentrum of koor te kunnen afspreken.

U bent hier