Veelgestelde vragen - Indienen van een aanvraag

U kunt een aanvraag indienen door een projectplan met begeleidende stukken te sturen naar aanvraag@fonds1818.nl

Wat in het projectplan moet staan vindt u in de checklist.

Naast het projectplan stuurt u ons:

  • Begeleidend schrijven waarin u uitlegt waarom u bij Fonds 1818 een aanvraag indient
  • Begroting
  • Dekkingsplan
  • Recente jaarrekening
  • Kopie statuten (Alleen wanneer uw organisatie niet eerder een aanvraag bij Fonds 1818 indiende of wanneer de statuten zijn gewijzigd)

 

Er is geen limiet aan het aantal aanvragen dat u bij Fonds 1818 kunt indienen. Dit geldt zeker wanneer er sprake is van heel diverse projecten. Ook is het mogelijk om een nieuwe aanvraag in te dienen voor de herhaling van een project.

Fonds 1818 is er wel alert op dat u voor de financiering van uw project of organisatie niet afhankelijk wordt van het fonds en u ook probeert andere manieren van financiering te vinden. Ook ziet het fonds graag dat u een project dat zich herhaalt in de loop der tijd vernieuwt.

Nee, u kunt bij Fonds 1818 het hele jaar door indienen. Houdt er wel rekening mee dat de behandeling van een aanvraag zo’n acht weken duurt vanaf het moment dat alle gevraagde informatie bij Fonds 1818 beschikbaar is. Het project mag niet gestart zijn voor het besluit over de donatie is genomen.

Er zit geen maximum aan de bedragen die Fonds 1818 doneert. Wel hanteert Fonds 1818 richtlijnen ten aanzien van de hoogte van donaties bij bepaalde projecten. Deze richtlijnen zijn niet openbaar. Op deze website kunt u onder projecten wel zoeken naar projecten die vergelijkbaar zijn met de uwe. Aan de hand daarvan kunt u zien welke bedragen over het algemeen gedoneerd worden.

U kunt de quick scan doen om te zien of uw project aan de algemene criteria voldoet. Onder aandachtsgebieden kunt u lezen waar Fonds 1818 de nadruk op legt. Mocht u daarna toch nog vragen hebben, stuur dan een e-mail met een samenvatting van uw plannen naar info@fonds1818.nl. Op basis daarvan zal een medewerker van het fonds contact met u opnemen.

Fonds 1818 werkt op dit moment niet met het online formulier maar met een checklist. Het is gebleken dat het formulier voor veel projecten te uitgebreid was. Wij verwachten dat we u beter van dienst kunnen zijn door het aanbieden van een checklist op basis waarvan u zelf uw verhaal kunt vertellen.

Ja, u kunt gewoon op uw account inloggen en uw aanvraag afmaken. Vervolgens slaat u het op als definitief. Uw aanvraag wordt dan normaal door ons verwerkt. Het is niet de bedoeling dat u binnen uw account een nieuwe aanvraag opstelt.

U bent hier