Eindmusical groep 8

Basisscholen uit onze regio kunnen een donatiebedrag van maximaal
€ 2000 aanvragen om hun eindmusical voor een live publiek in een professioneel theater in de buurt te spelen. Op die manier krijgen leerlingen het feestelijke afscheid dat ze in coronatijd verdienen. Wil je met jouw school een donatie aanvragen? Op deze pagina vind je onze voorwaarden en het aanvraagformulier.

Groep 8 van Het Palet uit Zoetermeer schoolmusical

Voor het tweede jaar kunnen basisscholen de eindmusical van groep 8 niet opvoeren zoals ze gewend zijn: in een volgepakte gymzaal of aula van de school. Fonds 1818 helpt graag mee om de voorstellingen tóch onvergetelijk te maken. Basisscholen kunnen een donatiebedrag van maximaal € 2.000 aanvragen om hun eindmusical in een theater op te voeren. Fonds 1818 houdt bij het bepalen van het donatiebedrag rekening met het aantal groepen 8 binnen een school dat een eigen musical opvoert én met het aantal voorstellingen dat een school voor een live publiek (bestaande uit familie en bekenden) speelt.
Uiteraard is de regeling alleen van kracht als de coronamaatregelen van dat moment het toelaten.

Professionele theaters

Fonds 1818 vindt het belangrijk om met deze regeling niet alleen de scholen een hart onder de riem te steken, maar we willen ook de professionele theaters steunen die al veel te lang onbespeeld zijn. Daarom stellen we binnen deze regeling een aantal specifieke eisen aan de podiumlocatie.

Welke theaters komen in aanmerking?
 • De locatie moet gespecialiseerd zijn in podiumpresentaties en professionele begeleiding en faciliteiten kunnen aanbieden.
 • De locatie is een non-profitorganisatie. Commerciële uitbaters van podiumlocaties vallen buiten de regeling.
 • We accepteren een kerk(genootschap) als locatie, mits deze een professioneel podium ter beschikking heeft en een offerte kan opstellen.
 • In uitzonderingsgevallen kunnen we afwijken van de eisen voor de podiumlocatie. Bijvoorbeeld wanneer een school aangeeft dat er geen beschikbaar theater in de buurt is. In dat geval kan de school contact met ons opnemen en de keuze toelichten. Fonds 1818 behoudt altijd het recht om deze aanvragen alsnog af te wijzen.

Aanvraagformulier en voorwaarden

Wanneer je als school een theater hebt gevonden dat beschikbaar is en aan de wensen voldoet, kun je dit aanvraagformulier invullen. Volledige aanvragen worden binnen maximaal tien werkdagen afgehandeld. Controleer voor het indienen van de aanvraag goed of je aan alle onderstaande voorwaarden voldoet.

 • We nemen alleen aanvragen in behandeling die zijn ingediend door de directeur van de basisschool.
 • De voorstelling vindt plaats met een live publiek dat bestaat uit een mix van familie en bekenden. Optredens voor enkel medeleerlingen tellen niet mee.
 • De basisschool én het theater staan in de regio van Fonds 1818.
 • De uitvoering vindt op zijn vroegst veertien dagen na het indienen van de aanvraag plaats.
 • De aanvraag bevat een offerte van het theater of de schouwburg. Dit offertebedrag is inclusief BTW (wanneer het BTW-bedrag ontbreekt, is dit voor rekening van de school).
 • In offertes mogen (redelijke) kosten voor technici, consumpties e.d. worden opgenomen, zolang de offerte maar door de podiumlocatie is opgesteld.
 • De school maakt zelf goede afspraken over de annuleringsvoorwaarden.
 • Ouderbijdragen kunnen niet als kosten worden opgevoerd.

Let op: Fonds 1818 geeft geen bijdragen voor filmvertoningen in theaters, filmkosten, videostreams naar huiskamers en alles wat hiermee samenhangt.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de administratie van Fonds 1818 via aanvraag@fonds1818.nl.
 

Open het aanvraagformulier

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over onze donatieregeling voor eindmusicals van groep 8? Misschien vind je het antwoord tussen de veelgestelde vragen.