Eigen initiatieven

Rien Van Gendtlezing 2018

Een tweejaarlijkse lezingencyclus die de brede maatschappelijke betekenis van filantropie tot onderwerp heeft. Op 25 oktober 2018 is de lezing verzorgd door Aart Jan de Geus met als onderwerp: 'Can philanthropy save democracy?'

Verrijk je Buurt!

Met Verrijk je Buurt wil Fonds 1818 vooral mensen ondersteunen die weinig tot geen ervaring hebben met het opzetten en uitvoeren van initiatieven. We zijn dus op zoek naar groepjes particulieren en kleine stichtingen en verenigingen.
Doe mee en Verrijk je Buurt!

 

Eerste Hulp Bij Organiseren

Een werkplaats voor stichtingen, verenigingen en vrijwilligers(organisaties).

Vlinder Idylles

Idylles zijn bloemrijke plekken in of bij woonwijken die aantrekkelijk zijn voor vlinders, bijen en mensen. Samen met de provincie Zuid-Holland, IVN en de Vlinderstichting steunt Fonds 1818 de aanleg van deze idylles.

200 jaar Nutsspaarbank en Fonds 1818

In 2018 is het 200 jaar geleden dat de Nutsspaarbank te 's-Gravenhage werd opgericht. Deze bank was de voorloper van Fonds 1818. 

Uit de Rode Cijfers

Uit de Rode Cijfers is een programma van Fonds 1818 in het kader van het 200 jarig bestaan in 2018. Het voorkomen en oplossen van schulden staat centraal.

Programma anti-pesten

Op alle plaatsen waar groepen kinderen bij elkaar komen, wordt wel eens gepest. Om pesten tegen te gaan kunnen scholen een donatie aanvragen tot maximaal € 2.500,-. Voor organisaties in het vrijetijdsdomein zijn er workshops over het voorkomen en aanpakken van pesten.

WIJDOENMEE.NU

Initiatieven voor, door en met vluchtelingen steunen we samen met andere fondsen via de speciale website www.wijdoenmee.nu. 

BuurtCompost

Een gezonde bodem voor gezond voedsel! Buurttuinen leggen composthopen aan waar mensen uit de buurt hun GFT-resten kunnen brengen. Dit wordt gecomposteerd en gebruikt in de tuin. BuurtCompost is een programma voor geselecteerde buurttuinen in de regio van Fonds 1818 in het kader van het Jaar van de Bodem.

Koren Zingen Voor Ouderen

Jaarlijks treden zo'n 400 koren op in ruim 180 zorg- en welzijnscentra voor ouderen en mensen met een beperking in de regio van Fonds 1818. Fonds 1818 brengt beide partijen samen en geeft koren een vergoeding voor hun optreden.

Deel met:

U bent hier

 

Wilt u ook ieder kwartaal het gratis Fonds 1818 Magazine ontvangen?
Meld u dan hier aan.