Scholen

Voor scholen in de regio Holland Rijnland zijn in 2016 zijn gratis planten voor het schoolplein beschikbaar. Voor grotere oppervlakten kunt u een aanvraag voor zaaigoed indienen. 

Wie meedoet, plant, poot of zaait, laat dat zien met een bordje dat van de weg af zichtbaar is: Wij doen mee aan Bijen in de Buurt en dragen bij aan het bijenlandschap in de regio!

>> Meedoen

Voor de scholen is er het lespakket Bijen in de Buurt. Dit lespakket wordt gratis beschikbaar gesteld door het samenwerkingsverband Samen Duurzaam Holland Rijnland. U kunt het lespakket Bijen in de Buurt hier downloaden.

Het lespakket voor groep 1 tot en met 8 geeft suggesties voor lesactiviteiten en verwijst naar vele bronnen en filmpjes. Doel is dat we het vanzelfsprekend gaan vinden dat we het hele jaar door bestuivende insecten helpen. Door te zorgen voor voldoende nestgelegenheid en voedsel, Bed & Breakfast dus. De kinderen kunnen bloemen zaaien, een zaadbom of een insectenhotel maken, of in de buurt onderzoeken welke bijen, hommels en vlinders ze op welke bloemen vinden.

In 2015 hebben alle scholen in Holland Rijnland een lespakket ontvangen. Ook konden zij een gratis educatief bijenhotel bestellen.

>> Neem voor meer informatie contact op met Hannie Korthof

 

Foto: Marijke Langeveld

U bent hier