Met het Minitiatief maakt Fonds 1818 kleine particuliere initiatieven mogelijk met een donatie van maximaal
3.000,- euro.
Word ook Minitiatiefnemer! Een klein idee heeft grote gevolgen!

Minitiatief

Met het Minitiatief maakt Fonds 1818 kleine particuliere initiatieven mogelijk met donaties tot wel € 3.000,-. Fonds 1818 kan dus ook úw Minitiatief steunen!

Een Minitiatief is een vaak klein initiatief van een groepje van minstens drie personen. Er is geen sprake van een stichting of vereniging. Wel is er sprake van een grote betrokkenheid bij de samenleving.

Voorwaarden
Bent u met minimaal drie enthousiaste Minitiatiefnemers en heeft u een goed idee waar uw buurt, uw omgeving of de wereld om u heen beter van wordt. Dien dan samen uw Minitiatief in bij Fonds 1818. Heeft uw Minitiatief geen winstoogmerk, woont u binnen de regio van Fonds 1818 en voldoet uw Minitiatief aan de overige voorwaarden dan is er grote kans dat u in aanmerking komt.

Voorbeelden
In de afgelopen jaren steunde Fonds 1818 al tientallen initiatieven van buurtbewoners zoals de aanleg van een jeu de boulesbaan in Zoetermeer, Buurttuinieren in Rijswijk en het DebatMobiel in Den Haag. Stuk voor stuk kleine initiatieven met grote gevolgen. Gevolgen bijvoorbeeld voor de leefbaarheid in de wijk, voor de betrokkenheid van mensen met hun buurtbewoners of voor het bevorderen van de gezondheid van jong en oud. 

In beeld
Van enkele van deze geslaagde projecten hebben we korte filmpjes gemaakt. Leuk om te zien én leuk als inspiratie voor uw eigen Minitiatief. Mocht u naar aanleiding van bovenstaande tekst of onderstaande filmpjes nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. Veel kijkplezier. 

 

 

 

Deel met:

U bent hier

 

Wilt u ook ieder kwartaal het gratis Fonds 1818 Magazine ontvangen?
Meld u dan hier aan.