Leven keeper gered dankzij AED - fonds blijft aanschaf AED's voor sportclubs steunen

Tijdens de wedstrijd WIK VE3 tegen RVV Kocatepe VE1 uit Rotterdam op 23 april 2013, kreeg de keeper van het Rotterdamse team een hartstilstand. Dankzij de AED die op het terrein van de Haagse club WIK aanwezig was kon de man door vrijwilligers van de club snel gereanimeerd worden. WIK kocht de AED vorig jaar via het programma van Fonds 1818 waarmee clubs het apparaat tegen een kleine eigen bijdrage konden aanschaffen. De vrijwilligers hadden recent de bijbehorende reanimatiecursus gevolgd.

Een van de bestuursleden van WIK: "Dit bewijst maar weer eens de noodzaak van de aanwezigheid van AED apparatuur op de sportvelden en getrainde vrijwilligers die in staat zijn deze te bedienen." Hij roept ook op om de aanschaf van AED's te blijven steunen. Deze oproep neemt Fonds 1818 ter harte.

Naar aanleiding van deze gebeurtenis wil Fonds 1818 de sportverengingen in de regio er nogmaals op wijzen dat de clubs via Fonds 1818 nog altijd een AED kunnen aanschaffen. Kosten voor een AED in een kast die binnen hangt zijn € 100,- of € 125,- voor een AED in een kast die buiten komt te hangen. De aanschaf is inclusief een reanimatiecursus zodat vrijwilligers het aparaat ook kunnen bedienen.

Neem voor meer informatie contact op met Anne de Raaf.

De keeper van Kocapete VE1 is inmiddels succesvol gedotterd. De voetbalvereniging WIK en Fonds 1818 wensen hem een spoedig en algeheel herstel toe.

U bent hier

Deel met:

 

Wilt u ook ieder kwartaal het gratis Fonds 1818 Magazine ontvangen?
Meld u dan hier aan.